Кілограм щирого золота: На аукціоні продали одну з найрідкісніших монет Британської імперії

Не зважаючи на запеклі торги, щасливий переможець здобув унікальний витвір мистецтва за ціною нижче поточної вартості благородного металу, котрий пішов на виготовлення монети

На лицьовій стороні монети портрет Єлизавети II

Монета, яку називають "найрідкіснішою" в Австралії, продана за 106 000 австралійських доларів. Королівський монетний двір Австралії випустив лише п'ять таких однокілограмових монет у 2016 році на честь Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро. Yahoo Finance наголошує, що кожна монета на 99,99% складається із золота, зазначають Патріоти України.

"Це рідкісна австралійська монета - їх викарбувано всього п'ять, і ця - номер один. Це практично найнижчий тираж, який можна отримати. Якщо хтось хоче стати володарем найкращої колекції австралійських монет, він повинен володіти цією", - заявив Джим Нобл, керуючий директор Noble Numismatics.

На лицьовому боці монети зображено портрет королеви Єлизавети II, а на зворотному боці - хитромудра художня композиція, на якій представлено "32 дисципліни з 28 видів спорту, в яких австралійці змагалися на Іграх 2016 року".

"Цей приголомшливий витвір мистецтва, викарбуваний у дорогоцінних металах, - найкращий пам'ятник спортивним досягненням Австралії", - йдеться в повідомленні Королівського монетного двору.

Аукціон відкрився зі стартовою ставкою в 60 000 доларів і швидко досяг остаточної ціни в 106 000 доларів. Хоча експерти компанії Noble Numismatics прогнозували, що монету могли продати за 118 000 доларів, оскільки це поточна ціна за кілограм чистого золота.

У когось зламався прибутковий бізнес: У США ураган виніс на пляж кокаїн на мільйон доларів

середа, 7 серпень 2024, 10:00

В американському штаті Флорида ураган виніс на пляж десятки пакунків з кокаїном. Їх знайшов відпочивальник, якому пакети видалися підозрілими, повідомляє Bild, передають Патріоти України. Поліцейські, що прибули на виклик, виявили у пакунках кокаїн на ...

Тариф на газ в Україні злетять? Скільки доведеться платити за кожен куб та чи збільшать до "ринкової" ціни

середа, 7 серпень 2024, 9:52

В Україні тариф на газ для населення не зміниться щонайменше до кінця квітня 2025-го. За кожен кубометр доведеться платити 7,96 грн. І хоча в "Нафтогазі" й заявляють, що ринкова ціна значно вища, насправді в газовій галузі склалась унікальна для Україн...