Кінець блискучої кар'єри? На Григорія Суркіса заведуть справу за фактом розкрадання коштів УЄФА

Григорій Суркіс / ФК "Динамо"

Українська асоціація футболу (УАФ) звернулася до ДБР, ГПУ і МВС із заявою про вчинення екс-президентом ФФУ кримінального злочину на сотні мільйонів євро, зазначають Патріоти України.

Як відомо, на початку вересня німецьке видання Der Spiegel провело розслідування, за підсумками якого був зроблений висновок, що в період з 2002-го по 2016 роки УЄФА направив в ФФУ для розвитку футболу в Україні 380 млн євро.

При цьому, всі кошти були проведені через офшорну фірму зареєстровану на Карибських островах і контрольовану президентом "Динамо" і братом віце-президента УЄФА Ігорем Суркісом, і могли бути використані для фінансування київського клубу.

Після даного матеріалу УАФ вирішило провести внутрішнє розслідування, за підсумками цього розслідування вирішено звернутися в правоохоронні органи із заявою про скоєння злочину для проведення всебічного і об'єктивного розслідування фактів можливого заволодіння попереднім керівництвом УАФ (ФФУ) засобами, які УЄФА перерахував на розвиток українського футболу в період з 1999-го по 2015 рік.

УАФ попросила розпочати досудове розслідування і визнати ГС "Українська асоціація футболу" постраждалим і цивільним позивачем в даному кримінальному провадженні на суму 380 млн євро.

Нижче дивіться фото документа із заявою УАФ:

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...