"Кінець епохи бідності", або Нью-Йорк "отдыхает": Спотворити центр Києва на сторіччя вперед. Куди штовхає нажива "улюбленого забудовника Зеленського", - ЗМІ

Кияни щиро сподіваються при зміні кожного політичного режиму, що нарешті припинетьсявандальне спотворення архітектурного ансамблю центру Києва. Новий фаворит Банкової хоче збагатити себе і Київ захмарними хмарочосами у центрі столиці.

Бізнес-афера сумновідомого екс-чиновника КМДА, вигнаного з ганьбою від Кличка, може призвести до жорсткого протистояння з громадою Києва. Можливо не стільки з чиновниками, як простими киянами, змученими "кіндер-сюрпризами" забудовників у центрі столиці, повідомляють Патріоти України з посиланням на Watchdogs

Мова про тих, кому завдяки так “зеленій магії” дістаються найсмачніші ділянки. Сьогоднішній герой - улюблений девелопер "зеленої" команди і близький друг голови офісу Президента - Андрій Вавриш. Його бізнес-вдачі, особливо за якихось півроку від президентських виборів, можна лише позаздрити.

Андрій Вавриш, про якого говоритимемо сьогодні, - у будівельному бізнесі не новачок. Але більш відомим вже не лише у вузьких колах, а й медійно він став цього літа. Тоді, коли у медіа точилися розмови про глобальний переїзд офісу Президента із будівлі на Банковій до Українського Дому. І от Вавриш мав цей переїзд організувати. Принаймні у цьому контекті Андрій Богдан згадував його неодноразово.

Загадка для киян: що об’єднує ось ці три локації столиці - парковка на виході з метро палац Україна, будівля Київпроекту та пагорб на Кловському узвозі?

Відповідь - ціна цієї землі. А ще - прізвище майбутнього забудовника, а за сумісництвом улюбленого девелопера президента - Андрія Вавриша.

Ще одна спільна риса цих ділянок - їх майбутнє. Усі вони впродовж останніх півроку остаточно були приречені на забудову. Навіть не звичайними ЖК, а просто показово гігантськими хмарочосами.

А тепер давайте уважніше придивимося до тих, хто так нахабно зібрався змінювати вигляд столиці. На одній з ділянок, акурат через дорогу від Офісу Генпрокурора на Печерську, вже вирує будівництво.

Роботи ведуть насправді на державній землі, ще донедавна вона перебувала в оренді ГПУ. Збудувати тут житло прокурори хотіли давно, але ДАБІ дозволу все ніяк не давала. Усе змінилося влітку минулого року. Наші колеги ще в липні пояснили, як за три тижні вирішилася доля ділянки, що стояла порожньою десятки років. Не інакше як магія!

А ось ми і наближаємось до головного чарівника. Сага Девелопмент - це улюблене, найприбутковіше та найрозпіарене дітище Андрія Вавриша. Ще восени минулого року компанію включали в перелік новачків будівельного ринку. А вже сьогодні її банерами завішана майже вся столиця.

Нині серед проектів Саги - більше десятка об’єктів. Три з них - на столичному Подолі, найбільш масштабний - ЖК Рибальський. 9 житлових багатоповерхівок, десятки тисяч квадратних метрів житла. Можливість його збудувати тут напряму забезпечив… сам Вавриш. І як це йому вдалося - ми в деталях розповімо пізніше. А саме зараз давайте придивимося до найбільш амбітних та скоростиглих проектів Вавриша.

Два з трьох раніше згаданих нами проектів можна знайти на сайті Саги - це ЖК Філадельфія та Київпроект.

Перші дива бачимо у дозволах на будівництво. Той самий Київпроект ДАБІ дозволило перебудувати того самого дня, як і дозволила забудувати парковку на виході з метро Палац Україна - 19 вересня 19-го року.

Маніпуляції, і це другий важливий момент, полягають у тому, що ось тут має бути готельно-офісний центр із доступним паркінгом, натомість з’являться дві 20-поверхові вежі заввишки у сто метрів із квартирами .

А на місці господарчих приміщень Генпрокуратури зростуть 17 поверхів Філадельфії. Цільове призначення і досі тут не для житлової забудови.


"Є просто люди, які втекли": У Зеленського пояснили посилення роботи консульств за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:59

Не існує ніякого "Варшавського майдану", а просто є люди, які втекли з країни, що воює, а тепер намагаються протестними акціями "відстоювати свої права", забувши про свої обов'язки. Про це заявив радник очільника ОП Михайло Подоляк, пише "24 Канал", пе...

В Україні штрафи за порушення правил військового обліку мають намір підвищити в рази: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:55

В Україні статтями 210 та 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) передбачено відповідальність за порушення призовниками, військовозобов'язаними, резервістами правил військового обліку (зокрема за те, що не став вчасно на облік...