Кінець "епохи бідності" для друга Богдана відкладається: ДАБІ заборонило скандальне будівництво у зеленій зоні Києва, де забудовник захопив територію вдесятеро більшу, ніж у документах

Цей "монстр" лише частина комплексу, котрий мв розповзтися на 23 га

Державна архітектурно-будівельна інспекція заборонила будівництво висотки на Печерську в Києві. Про це повідомляє прес-служба відомства.

“Державна архітектурно-будівельна інспекція України анулювала дозвіл на будівництво житлового, офісно-торговельного та спортивно-оздоровчого комплексу з вбудованою інфраструктурою та підземним паркінгом на вул. Вільшанська, 2-6 у Печерському районі міста Києва”, – йдеться в повідомленні.

Таке рішення було прийнято ДАБІ за результатами позапланової перевірки. Уточнюється, що Департамент містобудування та архітектури виконавчого органу КМДА видав містобудівні умови незважаючи на невідповідності в документах.

“Наміри забудови землі не відповідають положенням містобудівної документації на місцевому рівні, в тому числі по висотності об’єкта будівництва”, – уточнюється в повідомленні відомства.

Додається, що через невідповідності в документації дозвіл на будівництво було анульовано.

За даними видання “theБабель“, будівництвом багатоповерхівки на Печерську займалася компанія “Сага Девелопмент”, яку пов’язують із другом і партнером глави Офісу президента Андрія Богдана Андрієм Вавришем.

Зазначається, що реальна площа забудови склала 23 га, в той час, як за документами вона повинна була зайняти площу в 2, 3 га. Також був порушений Генеральний план, згідно з яким ділянка значиться як зона середньої забудови (не більше 8 поверхів). При цьому, запланований будинок повинен був складатися з двох секцій: одна на 16 поверхів, а друга – на 24.

Нагадаємо, в жовтні поточного року ЗМІ повідомляли, що компанії з орбіти керівника Офісу президента Андрія Богдана та забудовника Андрія Вавриша зводять житловий комплекс майже на 30 гектарів рекреаційної землі Національної академії внутрішніх справ.

Дві ділянки — 23 і 6 гектарів є рекреаційними, тому будівництво житлових будинків на таких землях заборонено. Однак, у 2017 році перед підписанням договору про будівництво ділянку площею 6 гектарів було перереєстровано.

В Підмосков'ї чергова потужна пожежа (відео)

вівторок, 30 квітень 2024, 16:17

Підприємство з виробництва пластикових труб загорілось у місті Раменське під Москвою. Площа пожежі складає 2000 квадратних метрів. Про це повідомляє російський провладний Telegram-канал Mash у вівторок, 30 квітня. . Інші російські ЗМІ уточнують, що м...

Це не ноу-хау? Що означає перегляд обмежень певних прав людини в Україні

вівторок, 30 квітень 2024, 14:58

Україна надіслала в Раду Європи лист про тимчасовий частковий відступ від Конвенції про захист прав людини та основних свобод (ЄКПЛ) практично відразу після введення воєнного стану у 2022 році. Так роблять усі країни, які ведуть війну, передають Патрі...