"Кінець епохи бідності" знов загальмував: Обіцяне з 1 липня підвищення пенсій відкладається

Завдяки підвищенню прожиткового мінімуму (ПМ) зростуть деякі виплати. А також — платежі. Але не всі, повʼязані з ПМ. Підвищаться мінімальна та максимальна пенсії за віком, мінімальний розмір аліментів та допомоги при пологах, трішки більше стануть отримувати учасники бойових дій, інваліди війни та Чорнобиля, батьки-одиночки та ще кілька соціальних груп населення, зазначають Патріоти України.

Обіцяне з 1 липня підвищення на 400 гривень пенсій 75−80-річним пенсіонерам, на жаль, відтермінували до 1 жовтня 2021 року. Але й тоді отримають гроші не усі ці громадяни.

Посадові оклади прокурорів не зміняться, хоча також залежать від ПМ. Прожитковий мінімум для них встановлений на рівні 1 600 гривень — після заяви Ради прокурорів про дискримінацію їх за професійною ознакою. Бо до того цей ПМ планувався на рівні тисячі гривень. Суддів, до речі, «оцінили» трішки більше, їхній ПМ — 2 102 гривні.

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині. Відео з бодікамери вбитого патрульного виклали в мережу (18+)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. . За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфе...

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...