Кінець легенди: Влада Амстердаму вирішила назавжди закрити "квартал червоних ліхтарів"

Міські чиновники хочуть очистити центр міста від проституції й "перезавантажити" туризм.

Вікна борделів району червоних ліхтарів в Амстердамі будуть зачинені, а весь "центр еротики" буде перенесений подалі від центру міста. Таке рішення ухвалила міська влада. Пропозицію подала мер Амстердаму Фемке Халсема, - передають Патріоти України з посиланням на The Guardian.

Її рішення закрити значну кількість вікон борделів вздовж вузьких алей навколо доків підтримала широка група політичних партій.

Працівників сфери секс-послуг з району Де Валлен попросять переїхати в новозбудований спеціальний центр в іншій частині Амстердаму. Де саме буде цей новий район червоних ліхтарів, поки не відомо.

Партії "Християнсько-демократичний заклик" (CDA) і "Християнський союз" вже давно добивалися закриття борделів в центрі. Тепер їх підтримала партія "Народна партія за свободу і демократію" (VVD), яку очолює прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, а також "Трудова партія" і "Зелені".

"Йдеться про те, щоб перезавантажити Амстердам як місто для відвідувачів. Тристи можуть насолоджуватися красою і свободою міста, але не за будь-яку ціну. Ми повинні рішуче втрутитися", - сказав Денніс Боуткан з "Робітничої партії".

Халсема наголошувала, що вітрини борделів потрібно зачинити, тому що жінки, які працюють в районі червоних ліхтарів, стали туристичною пам'яткою. Натовпи приходять витріщатися на них.

Коли ідея про закриття району червоних ліхтарів вперше з'явилася, новоутворена група Red Light United стверджувала, що 90% зі 170 опитаних жінок, які працюють в борделях, відповіли, що хочуть працювати у вітринах вздовж каналу Сингел і на вулицях Де Валлен.

"Перенесення місць роботи - це не вихід. Тому що тоді клієнти не будуть знати, де можуть знайти секс-працівників. Халсема влаштує їм автобусні тури у Вестелійк-Хавенгебайд (район на північ від центру Амстердаму)?" - сказала газеті Het Parool одна з учасниць групи з псевдонімом Foxxy.

Однак, більшість депутатів міської ради погодилися, що перенесення району червоних ліхтарів необхідне, щоб змінити тип туристів, які приїжджають в Амстердам. Існує ще й друга пропозиція - заборонити туристам купувати марихуану в міських кофі-шопах. Однак, це рішення не отримало поки потрібної підтримки через страх, що торгувати "травичкою" почнуть незаконні дилери на вулицях.

Яка категорія українців може достроково вийти на пенсію і отримувати виплати - пояснення

понеділок, 29 квітень 2024, 8:52

В Україні певна категорія громадян може вийти на пенсію достроково. Перелік осіб, які мають на це право та умови призначення таких пенсій визначено статтею 115 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" Про це розповіли у Пе...

Вперше на конкурсі краси високого рівня перемогла 60-річна жінка. Прекрасна аргентинка, що випередила 34 молоденькі кандидатки, розкрила секрет блискучої зовнішності

понеділок, 29 квітень 2024, 8:15

Днями відбувся конкурс краси "Міс Всесвіт Буенос-Айрес". Його переможницею вперше за історію подібних конкурсів стала 60-річна жінка, яку звати Алехандра Родрігес. Вона обійшла 34 кандидаток, які набагато молодші за неї. Про це пише видання Independent...