Кінець монополії Маска: Amazon запустила конкурента Starlink. Перша ракета з супутниками відправилась на орбіту Землі (відео)

6 жовтня з мису Канаверал Amazon запустила ракету United Launch Alliance (ULA) Atlas V з першими двома супутниками мережі Project Kuiper - Kuipersat-1 і Kuipersat-2. Про це повідомляє Space.com.

Супутники розгорнулись на орбіті висотою близько 500 кілометрів приблизно за 18 хвилин після старту. KuiperSat-1 і KuiperSat-2 дозволять компанії протестувати комунікаційні та мережеві технології.

Amazon почала дослідницьку роботу над проєктом Kuiper 2018 року та отримала ліцензію на розгортання та експлуатацію від Федеральної комісії зв’язку США 2020-го.

Ця ліцензія дала зелене світло початковій групі з 3236 супутників, принаймні половина з яких має бути запущена до липня 2026 року. Більшість супутників мають запустити на низьку навколоземну орбіту на тріо важких ракет: Vulcan від ULA, Centaur, Ariane 6 від Arianespace і New Glenn, створеній Blue Origin. Жодна з цих ракет досі не експлуатується, що пояснює використання Atlas V.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...