Кінець скандального проекту? Усі шість англійських клубів раптово залишили Суперлігу

Усі шість англійських клубів в особі Арсеналу, Ліверпуля, Манчестер Сіті, Манчестер Юнайтед, Тоттенхема і Челсі, що заснували Європейську Суперлігу, офіційно відмовилися від участі в турнірі на тлі негативної реакції громадськості. Манчестер Сіті підтвердив, що офіційно прийняв процедури для виходу з Суперліги. Ліверпуль заявив, що його участь припинена, передають Патріоти України.

Манчестер Юнайтед заявив, що «уважно прислухався до реакції фанатів, уряду Великобританії та інших ключових зацікавлених сторін» перед прийняттям рішення не брати участь у турнірі.

Арсенал вибачився і зазначив, що «припустився помилки», додавши, що відмовився від участі в Суперлізі після того, як вислухав своїх фанатів та «широке футбольне співтовариство». Президент Тоттенхема Деніел Леві заявив, що клуб шкодує про «тривогу й розчарування», викликані пропозицією про участь команди в турнірі.

Примітно, що близько тисячі вболівальників зібралися біля стадіону Челсі на Стемфорд Брідж перед матчем проти Брайтона в Прем'єр-лізі 20 квітня з тим, щоб висловити протест проти участі улюбленого клубу в Суперлізі.

Напередодні 12 топ-клубів Європи офіційно оголосили про створення нового футбольного турніру — Суперліги. До неї увійшли Арсенал, Челсі, Ліверпуль, Манчестер Сіті, Манчестер Юнайтед, Тоттенхем, Реал, Барселона, Атлетико, Мілан, Інтер і Ювентус.

В УЄФА засудили створення нового турніру та заявили, що гравці з клубів Суперліги не зможуть виступати за свої національні команди на чемпіонатах світу та Європи. Баварія і ПСЖ відмовилися від участі в Суперлізі. Пізніше стало відомо, що всі клуби Суперліги працюють над виходом з турніру через реакцію фанатів.

Житель Тернополя намагався відправити за кордон посилки з унікальними древніми скам'янілостями, але втрутилася митниця (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 22:44

Тернополянин спакував три посилки із десятьма древніми каменями із відбитками істот, що належать до унікальних палеонтологічних зразків. Про це йдеться у повідомленні Київської митниці, передають Патріоти України. Цінні артефакти мали прямувати до США,...

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...