Кінець спекотному літу: Синоптики оновили прогноз на серпень - насувається сезон холодних дощів

Погода в Україні різко зміниться в середині серпня

Погода в Україні істотно зіпсується в середині серпня. Синоптики прогнозують "сезон холодних дощів", які очікуються в більшості регіонів, зазначають Патріоти України. Що стосується наступних п'яти днів, то погода буде поступово змінюватися. Повітря стане свіжішим, а опадів - більше.

Завтра, 8 серпня, грозові дощі очікуються тільки в Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій областях. Температура +27+31, на Півдні спека +31+35.

У неділю, 9 серпня, грозові опади вже по усім західним областям. На решті території мінлива хмарність і сухо. Температура трохи знизиться всюди. На Півдні до +29+31 градуси, інші області +25+29.

У Києві на вихідних опади малоймовірні. Температура +26+29 градусів.

Погода в Україні 8  серпня (фото: meteo.gov.ua)Погода в Україні 9 серпня

Понеділок, 10 серпня, позначиться атмосферним фронтом, який грозами зачепить Захід і Північ (Київ - включно). Температура сильно не зміниться. Схожа синоптична ситуація буде й у вівторок, 11 серпня.

А ось в середу, 12 серпня, грози з дощами накриють вже всю країну. Сильно похолодає в західних і північних областях (+22+25). На інших територіях +26+31.

Погода в Україні 10 серпня (фото: meteo.gov.ua)Погода в Україні 11 серпня (фото: meteo.gov.ua)Погода в Україні 12 серпня (фото: meteo.gov.ua)

Синоптики Gismeteo в прогнозі на два тижні вказують - проливні дощі і ще більш істотне похолодання прийде вже до 18-20 серпня. Втім, Схід і Південь будуть і далі залишатися в зоні високої температури з малою кількістю опадів.

Нижче прогноз погоди на два тижні для Києва, Львова, Одеси, Харкова, Запоріжжя.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...