"Кіров гад": Стелу на в'їзді до Кропивницького дотепно "декомунізували" (відео)

Невідомі активісти перетворили стару назву міста на стелі - "Кіровоград" - на напис "Кіров гад".

Тепер Кропивницький зустрічає подорожувальників стелою з написом "Кіров гад". На в'їзді з миколаївського напрямку невідомі частково демонтували стару назву обласного центру, повідомляють Патріоти України.

На вказівнику на об'їзному шляху у слові Кіровоград зрізали дві літери й у такий незвичний спосіб фактично декомунізували стелу. Місто вже майже 5 років називається Кропивницький, проте напис на стелі досі не змінили. Хоча місцеві активісти кілька разів зверталися з цим питанням до мерії.

За словами посадовців, старий знак не знімали, бо не можуть визначитись, на чиєму він балансі, адже встановлений на межі двох сільських рад. "Те, що розказують, що воно на межі - так, воно на межі сільської ради, тобто на території, але не належить. Воно стоїть на дорозі обласного чи районного значення, об'їзна дорога міста Кропивницького", - прокоментував юрист земельного відділу Первозванівської ОТГ Вадим Кривоносов. Демонтовані букви поклали під стелою. Хто саме зробив таке з написом, невідомо.

Джерело: ТСН.ua

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...