Кістка в горлі росіян: Екс-розвідник пояснив причину атаки бойовиків біля Золотого

Російські окупаційні сили атакували позиції сил ООС у районі зони розведення біля Золотого через бажання відбити тактично важливу позицію, яку українські військові взяли під контроль у січні і назвали "Баня", передають Патріоти України.

Спостережний пункт "Баня" досить важливий, адже дозволяє бачити позиції проросійських бойовиків і звідки вони здійснюють регулярний вогонь. Про це у фейсбуці написав ексвійськовий розвідник, працівник фонду "Повернись живим" Андрій Римарук.

"На початку січня всі пам’ятають чергове загострення, втрати і кількість поранених навколо зони розведення "Золоте". Насправді за декілька кілометрів північніше наші хлопці наважились зайняти невеличку ділянку в сірій зоні. Звісно, ворог на це не міг закрити очі і намагався будь-якими методами не дозволити цього, але ЗСУ – кращі, досягли своєї мети, назвавши нову позицію – "Баня"!!!" – мовиться у повідомленні Римарука.

Він наголосив, що цей клаптик землі був досить важливий для захисників України, тому що до цього військові не бачили позиції ворога і звідки він веде регулярний вогонь у напрямку бійців ООС.

З моменту закріплення росіяни вже не так часто стріляли, а всі їх намагання швидко придушувались. Саме цей спостережник став кісткою в горлі росіян, які, певно, довгий час готувались ним заволодіти, що й сталось сьогодні зранку (18 лютого),
– пояснив ексрозвідник.

За його словами, після інтенсивної артилерійської підготовки, під час якої в ЗСУ були поранені, окупанти двома групами приблизно по 10 осіб почали штурмувати "Баню". Тоді українські військові вирішили завдати удар у відповідь.

"Хлопці вимушені були покинути позицію, тому викликали вогонь на себе і по позиціях ворога, відстань до яких всього 150 – 200 метрів (про радіус розльоту осколків 152 міліметри погугліть). Наваляли у відповідь знатно, був запрошений режим припинення вогню. На жаль, 1 боєць загинув, його не встигли витягнути з поля бою", – написав Римарук.

Він також повідомив, що зараз на ділянці повна тиша і працюють представники СЦКК. Якщо все буде добре, на 19 лютого запланований обмін загиблими, повідомив ексрозвідник.

Звертаю увагу, що ворог зазнав більших втрат завдяки оперативним рішенням і тій кількості снарядів, яка полетіла в бік ворога, – наголосив працівник фонду "Повернись живим".

При цьому він не уточнив, чи повернулись українські військові на спостережний пункт "Баня" після завершення бою.

Його спроба перемоги: Представник Фінляндії на Євробачення-2024 вийшов на сцену без трусів (відео)

четвер, 9 травень 2024, 1:45

Представник Фінляндії на "Євробаченні-2024" Windows95man вийшов на сцену наймасштабнішого пісенного конкурсу континенту в дуже зухвалому образі. Він з'явився на сцені у великому яйці, зробленому з джинсів, а потім воно відкрилося і стало зрозуміло, що ...

Ухилянт матимуть вибір між запливом через Тису та наверненням у "Свідки Єгови"? Верховний суд дав тлумачення, за яких умов можна відмовитися від мобілізації через релігійні переконання

четвер, 9 травень 2024, 0:55

Верховний суд назвав критерії, яким має відповідати військовозобов’язаний, щоб він мав змогу відмовитися від мобілізації через релігійні переконання. . Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на портал "Судова влада України". . Верховний суд сформ...