Кіт з таким на двобій навряд наважиться: Науковці показали колонію найбільших у світі щурів, котрі вирізняються великою агресивністю і здатністю до виживання

Ці небезпечні гризуни наразі успішно підкорюють Північну Америку

Гамбійські сумчасті щури виростають до 91 см завдовжки

Експерти з охорони дикої природи занепокоєні, що ці гризуни — інвазивний вид, і можуть зашкодити екосистемі.

В американському штаті Флорида планують знищити гігантських щурів, які виростають до 91 см завдовжки та можуть важити 9 кілограмів. У чиновників є побоювання, що гризуни стануть причиною екологічного лиха. Про це пише видання Daily Star.

Гамбійські сумчасті щури як вид вважаються "найбільшими у світі". Вони водяться насамперед у Африці, але в наші дні знайшли собі прихисток на Флорида-Кіс. Місцеві мешканці часто тримали цих щурів як домашніх улюбленців, але зараз, схоже, їхня колонія неконтрольовано розмножується в дикій природі.

Багато кого надихають казки про втечу з в'язниці, однак експерти з охорони дикої природи занепокоєні, що ці тварини, яких можна порівняти з невеликим домашнім котом, — інвазивний вид і можуть завдати шкоди екосистемі.

Гамбійські сумчасті щури як вид вважаються "найбільшими у світі"

"Гамбійський щур — це велика агресивна тварина, яка становить найбільшу загрозу для сільськогосподарських культур. До того ж багато інших видів, які перебувають під загрозою зникнення, наражаються на ризик через їхню здатність перевершувати конкурентів у боротьбі за ресурси в поєднанні з високою плодючістю", — пишуть учені.

За даними Техаського інституту, вся популяція на острові Грассі-Кі походить від 8 гамбійських щурів, яких помилково випустив на волю невідомий заводчик екзотичних тварин. Деякі місцеві експерти вважають, що саме вони спричинили поширення мавпячої віспи у 2003 році.

Зараз докладаються зусилля, щоб знищити популяцію, оскільки велетенські щури можуть перебратися через мости на острові Грассі-Кі та потрапити на материкову частину Флориди.

До речі, комісія з охорони дикої природи штату забороняє тримати таких щурів у себе вдома без відповідного дозволу.

Нагадаємо, раніше Фокус писав, що жителі рибальського містечка Карумба в австралійському штаті Квінсленд налякані так званою "щурячою чумою". Вони повідомляють, що трупи дохлих гризунів масово викидає з припливами на пляж, де ті гниють і виділяють нестерпний запах.

Водночас нове дослідження показало, що щури, хоч і вважаються розповсюджувачами небезпечних для людини хвороб, із низькою долею ймовірності можуть стати причиною поширення нової пандемії будь-якого небезпечного захворювання.

Життя ухилянта теж чогось вартує: Арештували прикордонника, який застрелив порушника кордону на Закарпатті

понеділок, 20 травень 2024, 19:05

Прикордоннику, який імовірно застрелив чоловіка, що втікав від правоохоронців на ділянці українсько-румунського кордону на Закарпатті 15 травня, повідомили про підозру в порушенні правил поводження зі зброєю. . Про це повідомила радниця Державного бюр...

Нюанси нового закону: Коли і за який термін військовозобов’язані мають пройти ВЛК

понеділок, 20 травень 2024, 17:59

Чоловіки віком від 18 до 60 років, які раніше мали статус "обмежено придатний", повинні до 4 лютого 2025 року повторно пройти військово-лікарську комісію. Це передбачає новий закон про мобілізацію. Щоб пройти ВЛК, колишнім "обмежено придатним" та іншим...