Кличко анонсував створення в столиці великого туристичного маршруту

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся в Парижі в штаб-квартирі ЮНЕСКО з директором Центру всесвітньої спадщини ЮНЕСКО Мехтільд Ресслер.

Кличко разом зі своїм заступником Олександром Спасибком і виконавчим директором Національного комітету ІКОМОС України Оленою Сердюк детально ознайомили фахівців ЮНЕСКО з планами зі створення великого туристичного маршруту в центрі Києва, передають Патріоти України з посиланням на Факты.
Важливою частиною цього маршруту стане велосипедно-пішохідний міст між Володимирською гіркою і аркою Дружби Народів, який вже будують.
Кличко зазначив, що роботи здійснюються за межами буферної зони об'єкта всесвітньої спадщини Софії Київської, а кордони буферної зони затверджені наказом Міністерства культури України з 2017 року. При роботах жодним чином не порушено законодавство - міська влада отримала всю необхідну дозвільну документацію. Також, за словами мера, КМДА звернулася до експертній раді Українського національного комітету Міжнародної ради зі збереження пам'яток і визначних місць (ІКОМОС України) для надання експертних висновків про вплив проекту будівництва цього мосту.
«У висновку йдеться про те, що вплив зведення пішохідного моста на фізичну безпеку об'єкта всесвітньої спадщини фактично відсутній, - зазначив Кличко. - Для нас принципово важливо забезпечити збереження цінних об'єктів, що є частиною всесвітньої спадщини. І ми виходили саме з цього, працюючи над проектом. Міст створює зручні умови для відвідування визначних пам'яток світового значення жителями Києва і туристами, для благоустрою території навколо цих пам'яток».

Кличко наголосив на важливості співпраці столичної влади з ЮНЕСКО і висловив готовність до подальших консультацій з експертами організації. Візит Консультативної місії до Києва очікується в другій половині квітня.

Не готові воювати: Соціологи з'ясували, в якому регіоні України найбільш поширене прагнення уникнути мобілізації

четвер, 25 квітень 2024, 18:30

Прагнення уникнути мобілізації найбільш поширене на сході. Загалом в Україні готовність до мобілізації перебуває на посередньому рівні. Такі даніоприлюднив фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, передають Патріоти України. "Визначаючи реа...

Генконсульство України в одному з міст Польщі поновило видавання паспортів

четвер, 25 квітень 2024, 18:26

Генеральне консульство України в польському Любліні поновило видавання паспортів для виїзду за кордон громадянам, які подали заяви до 23 квітня. Українці зможуть отримати документи після їхнього доставлення до установи. Про це в коментарі "Укрінформу" ...