Кличко в шоці: "Слуги" Зеленського заявили, що хочуть зробити проїзд у громадському транспорті Києва безкоштовним

В той час як чинна влада столиці намагається обмежити зростання цін громадського транспорту, пропрезидентська меншість, щоб здобути голоси підтримки пропонує взагалі скасувати плату за проїзд для киян. Ось хто тільки платитиме за "банкет" популістів?

Проїзд у Києві хочуть зробити безкоштовним для мешканців столиці. Для всіх інших вартість поїздки в будь-якому громадському транспорті незабаром може зрости до 20 грн, зазначають Патріоти України.

Збільшити вартість квитка у трамваї, тролейбусі чи метро до 20 гривень планували з листопада 2021 року, проте пізніше вирішили почекати та перенесли зміни тарифів на проїзд на весну 2022 року, коли завершиться опалювальний сезон.

Водночас, депутати фракції "Слуга народу" запропонували розглянути питання щодо запровадження безкоштовного проїзду у громадському транспорті виключно для мешканців міста. У Київраді про таку ініціативу раніше не замислювалися.

У міськраді планують розглянути пропозицію від членів фракції "Слуга народу" і не виключено, що проїзд для киян стане безкоштовним.Одним із перших міст України, яке вдало запустив проект з безкоштовного проїзду у транспорті, є Кривий Ріг. На проект було виділено 116 мільйонів гривень із міського бюджету.

Головними причинами подорожчання проїзду у громадському транспорті Києва називають зниження пасажиропотоку на фоні пандемії, а також збільшення вартості енергоносіїв та комплектуючих для транспортних засобів.

Для громадян, які отримали картку киянина, тариф у разі підвищення зафіксують на рівні 12 гривень за поїздку. Обіцяють також зробити знижки та пільги для пасажирів, які купують електронні квитки та проїзні. Як відомо, з березня столиця повністю відмовляється від паперових учнівських квитків, тому транспорт безкоштовно возитиме лише дітей з електронним документом.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Держпраці заявили, що під час воєнного стану українців не можна звільняти за прогули: Що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:22

Державна служба з питань праці заявила про те, що прогули тих співробітників, які переїхали в інший регіон або виїхали за кордон під час воєнного стану, не можуть бути причиною звільнення. Замість звільнення їх можна відправити в неоплачувану відпустку...