Книга рекордів має нове досягнення: Повітроплавці встановили рекорд, перелетівши на кулі через всі Українські Карпати (фотофакти)

Досвідчений пілот Микола Рубель та чемпіон України Валентин Щенявський разом із командою з десяти людей організували переліт через Карпати на повітряній кулі і встановили новий рекорд України. Про це повідомив дослідник Андрій Риштун, зазначають Патріоти України.

Учасники взяли дві величезні кулі, розраховані на 8 пасажирів кожна. І замість людей навантажили їх під зав’язку балонами з пальним. Маючи пів-тони газу на борту можна летіти хоч на Львів. Місцем старту обрали село Довге Іршавського району. Тут закінчується рівнинне Закарпаття та починаються перші горби.

«Летіти потрібно взимку! Холодне повітря краще піднімає гарячу кулю. Відповідно менше витрачається газу. Влітку, наприклад, польоти можливі лише дуже вранці чи ввечері і то вони доволі короткі», – написав Андрій Риштун у повідомленні.

За його словами, за швидкості 60 км/год в корзині штиль а навколо абсолютна тишина. Нічого не свистить і не дує.

«На висоті 2400м ми пробили хмари та нарешті поніжилися на сонечку. Вище 2500 м не піднімаємося, диспетчер не дозволив. Температура нуль градусів, швидкість 67 км/год!», – поділився враженнями Андрій.

Загалом мандрівка зайняв три години. Дані про політ учасники цього неймовірного дійства передали в Книгу Рекордів України.

Була 6 днів без їжі та води: У США випадково відправили кішку у зворотній посилці Amazon

субота, 27 квітень 2024, 18:53

Американське подружжя випадково відправило свою кішку у зворотній посилці Amazon: вона була шість днів без води та їжі, втім зараз їй нічого не загрожує. Про це пише Business Insider, передають Патріоти України. Вказано, що власниця помітила зникнення ...

Несподівана ситуація: На Житомирщині вчитель порізав ножем своїх колишніх учнів

субота, 27 квітень 2024, 17:59

На Житомирщині вчитель з ножем напав на своїх колишніх учнів, внаслідок чого один з них загинув. Чоловікові повідомили про підозру в умисному вбивстві. Про це інформують поліція Житомирщини та Житомирська обласна прокуратура, передають Патріоти України...