Кого найчастіше вбиває коронавірус: Медики розкрили деталі і озвучили статистику

Серед померлих від коронавірусу 2019-nCoV в Китаї удвічі більше чоловіків, ніж жінок. Також 4/5 з тих, хто не зміг подолати цю хворобу, люди старші за 60 років. Таку статистику з посиланням на Національну комісію з охорони здоров'я повідомляє з Пекіну кореспондент CNN, передають Патріоти України.

Коефіцієнт смертності від коронавірусу Уханя в Китаї становить 2,1%. У провінції Хубей, епіцентрі спалаху, показник становить 3,1%, заявив Цзяо Яхуй, заступник директора Державної адміністрації охорони здоров'я Китаю.

Попри те, що наймолодшому інфікованому був лише місяць, більшість випадків - особливо важкі - це пацієнти в віці. Із З425 підтверджених випадків смерті в Китаї 80% жертв були старшими за 60 років, а 75% жертв мали основні захворювання. Дві третини померлих - чоловіки.

Цзяо пояснив високу смертність у провінції Хубей великою кількістю важких випадків, а також початковою відсутністю лікарняних ліжок для лікування пацієнтів. Середній час, необхідний для повного одужання пацієнта, 9 днів. Однак у провінції Хубей час одужання - вищий на 20 днів. На загальну статистичну картину впливає велика кількість важчих випадків хвороби.

Фініш? Ломаченко задумався над завершенням кар'єри

вівторок, 7 травень 2024, 1:45

Український боксер Василь Ломаченко (18-0, 9 КО) готовий завершити свою професійну кар'єру. Про це 36-річний спортсмен розповів у коментарі Fox Sports, передають Патріоти України. Наступний бій українець проведе за титул IBF у легкій вазі проти австрал...

Почнеться епоха вимирання? Вчені попередили про нову загрозу екологічної катастрофи

вівторок, 7 травень 2024, 0:30

Чисельність багатьох видів джмелів у всьому світі скорочується. Через аномальну спеку їх гнізда перегріваються, внаслідок чого гинуть цілі виводки личинок. Вчені попереджають, що планеті загрожує нова екологічна катастрофа, якщо на Землі повністю зникн...