Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

Карл-Еріван Гауб

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ.

Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який пропав у Церматті у квітні 2018 року під час походу на Маттерхорн (Швейцарія) та був оголошений мертвим, живе зі своєю 44-річною коханкою в Москві, пише Daily Mail із посиланням на документи розслідування, проведеного німецькою телекомпанією RTL.

Востаннє бізнесмена бачили рівно шість років тому, коли він вранці піднімався на гору в ліфті на самоті. За словами його тренера, це було дивно для людини, яка, як правило, дуже дбала про безпеку. У готель Гауб так і не повернувся.

Влада почала шестиденні пошуки, під час яких п'ять вертольотів і команди альпійських рятувальників обстежили територію, але його тіло так і не було знайдено.

Гауба — колишнього керівного директора і співвласника німецького гіганта супермаркетів і роздрібної торгівлі Tengelmann Group — кельнський суд оголосив мертвим через три роки, залишивши по собі дружину, двох дітей і компанію з приблизно 75 тисяч співробітників. Його молодший брат Крістіан присягнувся в залі суду 2021 року, що немає жодних ознак того, що альпініст, чиї статки оцінюють у шість мільярдів євро, залишився живим.

Однак тепер журналісти телекомпанії RTL після масштабного розслідування стверджують, що виявили Хауба в Москві. Вони припускають, що бізнесмен перебуває там із молодою коханкою на ім'я Вероніка Єрмілова.

Наразі Крістіан Гауб перебуває під слідством прокуратури Кельна за підозрою в дачі неправдивих свідчень під присягою. Після зникнення брата він узяв на себе контроль над групою Tengelmann і заявив, що доручив службі безпеки розслідувати "чутки" про те, що він усе ще живий.

Згідно з розслідуванням, проведеним RTL і ЗМІ Stern, магнат роздрібної торгівлі Гауб, якому зараз було б 64 роки, імовірно дзвонив на телефон Єрмілової 13 разів за три дні до його зникнення у 2018 році. Дзвінки були тривалими — один тривав понад годину. Це викликало підозру, що він замишляв інсценувати свою смерть за допомогою Москви і Єрмілової, керівниці івент-агентства в Санкт-Петербурзі. Фірма займалася організацією катання на лижах, піших походах і альпіністських екскурсіях для любителів активного відпочинку. Однак Вероніку підозрюють у зв'язках із ФСБ, хоча поки що довести цього не вийшло.

Вероніка Єрмілова

"Однак можна довести, що вона завжди перебуває в тих самих місцях і в той самий час, що й Карл-Еріван Хауб. У липні 2008 року обидва протягом кількох днів були в Москві та Сочі... У травні 2009 року обидва їхали одним нічним потягом із Москви до Санкт-Петербурга, у різних купе. Поїздки були заброньовані в один і той самий час і однією і тією ж людиною. І дивно: [Єрмілова] приїхала напередодні в Москву, щоб сісти на поїзд додому. Подальші збіги коротких поїздок Хауба і [Єрмілової] можна знайти під час перебування в Омську (2010 р.), Сочі (2011 р.), Баку (2014 р.) і Москві (2015, 2017 р.). Незрозуміло, чому відбулися ці ймовірні зустрічі. Це не схоже на любовну відпустку, — йдеться у звіті.

Журналіст RTL Лів фон Беттічер припустила, що зникнення Гауба у Швейцарії і ймовірна поява в Росії могли бути результатом тіньових ділових операцій.

"Карл-Еріван Хауб, як відомо, вів справи із сумнівними людьми в російській економіці. Ми припускаємо, що бізнес із Росією або з російськими діловими партнерами міг призвести до неприємностей Карла-Еріваня на Заході", — підкреслила вона.

Передбачається, що Хауб не тільки дзвонив Єрміловій, а й дзвонив російському банкіру Андрію Суздальцеву в Росії та Женеві незадовго до його смерті, як стверджує розслідування RTL і Стерна. Ще одним російським діловим партнером Хауба був відомий шахрай Сергій Гришин, відомий як "Олігарх з обличчям зі шрамом".

Гришин потрапив у заголовки газет Великої Британії та США після того, як 2020 року продав свій будинок у Монтесіто, штат Каліфорнія, за $14,7 мільйона принцу Гаррі та Меган Маркл.

Журналіст RTL Беттічер також припустила в інтерв'ю Die Welt, що Хауб, можливо, насправді працював на росіян.

"Він міг би діяти як свого роду агент впливу Росії в Німеччині... Йдеться не про агента в м'якому капелюсі та плащі або про Джеймса Бонда, а про вплив на політику та економіку. (Його зникнення сталося) в той час, коли в Tengelmann справи йшли дуже погано... і він розширював свою діяльність у Росії, наприклад, із мережею магазинів Obi DIY. Я впевнена, що це був не нещасний випадок на лижах, а інсценована втеча", — додала Лів.

Назад у 1930-ті? У Росії запропонували повернути трудові табори

четвер, 2 травень 2024, 9:54

епутатка законодавчих зборів Томської області РФ Катерина Собканюк виступила із пропозицією повернути в Росії трудові табори. Вона вважає, що це може вирішити проблему нестачі робітників. . Зокрема, йдеться про ситуацію на будівництвах. Залучати до ро...

Під бронь не підпадає: Дмитро Коляденко розповів, чи готовий вступити до лав ЗСУ

четвер, 2 травень 2024, 9:39

Відомий український шоумен і співак Дмитро Коляденко зізнався, чи піде він служити, якщо йому прийде повістка. Під час телемарафону Єдині новини Дмитро Коляденко зізнався, що перебуває на військовому обліку. Він підкреслив, що якщо отримає повістку, то...