Колеги обурені: Ексдиректорка школи в Києві, яка має паспорт РФ, може відсудити 500 тис. грн

Ексдиректорка однієї зі столичних шкіл, кримчанка Ольга Слободянюк працювала в Криму за окупаційної влади та отримала російський паспорт. Згодом вона переїхала до Києва та стала директоркою однієї зі столичних шкіл, але до Криму їздити не припинила. Там вона була і на початку повномасштабного вторгнення та пересиділа наступ на Київ. Проте після повернення з окупованого півострову директорка з російським паспортом звернулась до суду та виграла: відсудила 100 тисяч гривень та не планує зупинятись. Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Неллі Ковальської, передають Патріоти України.

Нова директорка школи воює з попередницею

Директорка школи №292 Олена Степаненко вже майже рік вимушена воювати зі своєю попередницею, що очолювала школу до початку 2022 року. Воює – за справедливість і шкільні гроші.

"Вона тепер хоче за весь час, коли її усунули - від 24 лютого 2022 року до 3 липня 2023 року нарахували, надали розрахунки і виплатили", - каже Олена Степаненко.

Екскерівниця школи, кажуть педагоги, може отримати 500 тисяч гривень за те, що нічого не робила.

Директорка школи на початку війни була у Криму

"25 лютого я мала повертатися, але на жаль, почалась війна і я не змогла повернутися. Бо пункти пропуску, якими я завжди послуговувалась, були закриті", - каже ексдиректорка школи №292 Ольга Слободянюк.

Ольга – кримчанка. На окупованому півострові досі живе вся її родина: батько, син і донька. Вона не приховує, що досі має російський паспорт. Але переконує, що його її змусили взяти.

На початку війни директорка радила вчителям "триматися"

До Києва пані Ольга виїхала через кілька місяців після окупації Криму. У школі вона працювала від 2016 року. Питань до неї, як до директора, у колективу не було аж до 24 лютого 2022 року. Коли почалась повномасштабна війна, обурені працівники школи кажуть, що директорка їм радила "триматися".

Вчителі кажуть, ексдиректорка фактично кинула їх напризволяще. Нинішня директор пояснює – вчителі дійсно були обурені. Бо мету візиту в Крим у тривожному лютому 2022 року пані Ольга не приховувала - їхала святкувати ювілей сина.

Ексдиректорка вимагає виплатити їй кошти

До Києва директорка повернулася влітку. Але до школи не прийшла. А пішла одразу до суду – оскаржувати своє усунення з посади. І в суді першої інстанції, і в апеляційному – Ольга виграла. Довела, що звільнили її незаконно. Але – не залишила школу в спокої та вимагає грошей.

В школі підозрюють, що колишня директорка судитиметься далі і вимагатиме, щоб з нею розрахувалися за весь час дії її контракту. Сума може сягнути півмільйона гривень. І виплатити їх змусять школу. Колектив школи це обурює, бо екскерівниця залишила їх та не працювала.

Джерело: ТСН.ua

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...