Колядки... колядки: Добірка найкращих різдвяних пісень від українських артистів (відео)

Українці відзначили Святвечір 6 січня і готуються святкувати Різдво 7 грудня, і зараз за традицією влаштовують колядування, носять кутю, і вітають один одного з великим християнським святом. І поки ми насолоджуємося піснями у виконанні дітвори з сусідніх під'їздів / будинків / районів, послухаймо, як же це робили відомі артисти.

Добірку різдвяних пісень і колядок від зірок українського шоубізу, їх варіанти та власне прочитання народної творчості, ми підготували для вас в матеріалі нижче.

Відразу зауважимо, що метою не є вибір лідера в такому "топі" - тут кожен вибирає за власним музичним смаком - але, для орієнтира, відштовхнемося від дати виходу хіта.... і масовості його виконавців.

До того ж нерідко для таких святкових тематичних пісень артисти організовували творчі колаборації, брали участь в тих чи інших спільних записах... Отже, почнемо:

  • Пісня "Христос Народився" і кліп на неї від відразу шести знаменитих артистів: Олександра Пономарьова, Олі Полякової, DZIDZIO, Лесі Нікітюк, ALEKSEEV, PIVOVAROV. Твір з такими співаками і співачками, а також з оркестром, дитячим та естрадних хором, вийшло в мережі зовсім недавно - якраз в переддень новорічних і різдвяних свят.

  • А ось різдвяна пісня "Добрий вечір тобі, пане господарю" у виконанні Олега Винника, Таюне, і знову Олександра Пономарьова, який став автором музики й у цьому і попередньому треках.

  • Пісня "Щедрик" від Олега Скрипки, лідера легендарної групи "ВВ", і барвистий кліп, для створення якого пішло 150 кг пластиліну і 100 кг солі.

  • Пісня "Щедрик" у виконанні Насті Каменських (NK) зі спеціального альбому з різдвяними та новорічними творами.

  • Пісня "Дівка Марусечка" гурту "ДахаБраха", у живому виконанні для шоу KEXP.

  • Твір "Старий рік минає" від гурту DZIDZIO, ще в старому складі.
  • Пісня "Небо і земля нині торжествують" від Тіни Кароль - артистка виконала старовинну українську колядку в музичному фільмі "Різдвяна історія".

  • Пісня "Щедрий" від гурту Танок На Майдані Конго (ТНМК), чуттєвий твір від зірок українського хіп-хопу з кадрами про народні традиції святкування у кліпі.

  • Пісня "Нова радість стала" від чергової колаборації від Олександра Пономарьова з Іриною Білик, Тіною Кароль, DZIDZIO, ALEKSEEV, Олегом Скрипкою.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...