Колосальна цифра: У Польщі підрахували, скільки українських робітників покинуло країну

З 15 березня, після закриття держкордону, до 7 квітня з Польщі до України виїхало 143,2 тисячі осіб. З них 31 тисяча - протягом останніх десяти днів. Про це Liga.net розповіла прес-секретар Держприкордонслужби Польщі Агнешка Голіас, передають Патріоти України.

Як повідомив прес-секретар Держприкордонслужби України Андрій Демченко, загалом до України з 13 березня по 1 квітня повернулися 650 тисяч осіб. З них 185 тисяч українців було евакуйовано спецрейсами, організованими МЗС України.

28 березня Сейм Польщі схвалив антикризову програму дій для підтримки економіки країни на суму 212 мільярдів злотих (45 мільярдів євро). Зокрема, передбачається, що трудові мігранти з інших країн, у тому числі з України, можуть розраховувати на автоматичне продовження строку дії робочих віз та карт перебування на період епідемії й, щонайменше, 30 днів після її завершення.

За даними консульського відділу посольства України в Польщі, кількість українських трудових мігрантів у Польщі з 2014 роки зросла в п'ять разів - з 300 тисяч до 1,5 мільйона. При цьому офіційно працевлаштовано лише 483 тисячі громадян України. Це 67% від всіх легально працевлаштованих трудових мігрантів в країні.

За даними НБУ, за 2019 рік приплив грошових переказів в Україну становив близько 12 мільярдів доларів. Найбільше їх надійшло від трудових мігрантів з Польщі - 3,8 мільярда доларів.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...