Коли може завершитися пандемія COVID-19: Комаровський дав прогноз

Відомий український лікар, кандидат медичних наук Євген Комаровський спрогнозував, що світова пандемія коронавірусу затягнеться на тривалий час.Таку думку він висловив у ефірі каналу "Україна 24".

За його словами, люди раніше не стикалися з чимось подібним до коронавірусу COVID-19. Тому, на його переконання, пандемія може завершитися не раніше як наступної осені.

"Ніколи раніше не було ситуації, коли на землі живе така кількість людей, понад 8 млрд – і тут з'являється інфекційний об'єкт, до якого ні в кого немає імунітету. Такого не було, тому давати прогнози дуже складно. Припускаю, що до наступної осені ця тема мусуватиметься надзвичайно активно", – сказав Комаровський.

Він наголосив, що раніше медицина не стикалася ні з чим подібним. "Уже багато разів епідемія коронавірусу показує, що давати прогнози – завдання невдячне. Ми справді стикаємося з ситуацією, з якою ні сучасна епідеміологія, ні взагалі людство раніше справи не мали", – сказав він.

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...