"Коли нас тримали в Дебальцевому, витягли з камери молодого офіцера і забили його ногами", - екс-бранець "ДНР" про жахи полону

Боєць 1-ї окремої штурмової роти Дмитро Федонюк у 2014 році потрапив на 22 дні в полон до бойовиків "ДНР", де полонених били при дитині. Про це він розповів в інтерв’ю "Цензор.НЕТ", передають Патріоти України.

За словами Федонюка, в полоні він намагався абстрагуватися від того, що відбувалося і коли міг, спав. Він зазначив, що тоді у нього ніби включився механізм самозбереження.

“Коли нас тримали в Дебальцевому, витягли з камери молодого офіцера, і забили його ногами… Я це розумів і вирішив про себе: як буде, так і буде”, – згадує боєць ВСУ.

Федонюк розповів, що перед допитом у полонених запитували, чи вони знають російську мову. У тому, що серед бойовиків є офіцери РФ, він не сумнівався, в Україні він нікого подібного не бачив.

“Був дядько два на два, здоровенний. Говорив, що у нього три війни за спиною. На ньому була нова офіцерська форма російського зразка”, – уточнив український боєць.

Федонюк підкреслив, що на допиті був присутній 6-річний син одного з російських офіцерів з позивним Ленін. Офіцер був низького зросту, лисий і зовні схожий на Леніна. За даними українського воїна, цього офіцера вже немає в живих. Федонюк додав, що били полонених прямо при дитині.

Новий скандал: На Закарпатті жінки напали на військових (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:14

19 квітня на Закарпатті стався черговий конфлікт між місцевими жителями та представниками Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Про ситуацію розповіли у Закарпатському обласному ТЦК, передають Патріоти України. Там ...

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...