Коли розпочнуться повторні ВЛК для обмежено придатних: Названо терміни

Повторні ВЛК для військовозобов'язаних, визнаних раніше обмежено придатними, розпочнуться з середини травня. Про це сказав заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк під час виступу на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад, передають Патріоти України.

Нещодавно підписаний президентом України закон №3621-IX скасував статус "обмежено придатний", який дозволяв мобілізувати військовозобов'язаних чоловіків з деякими захворюваннями, але встановлював обмеження щодо військових спеціальностей, за якими ті могли проходити службу в армії.

"Наразі триває погодження змін до 402 наказу. І з середини травня розпочнеться переогляд на підтвердження придатності до служби тих людей, які були визнані обмежено придатними", – пояснив Іван Гаврилюк.

Заступник міністра також прокоментував законопроєкт №10449 про мобілізацію, прийнятий Верховною радою у другому читанні. За його словами, цей закон врегульовує чотири важливі аспекти:

  • обовʼязки громадян;
  • обовʼязки органів місцевого самоврядування;
  • облік всіх чоловіків у віці 18-60 років;
  • закрито частину шпарин ухилення від мобілізації.

Заступник міністра також нагадав, що на черзі ще один законопроєкт №10379, який наразі готується на друге читання у Верховній Раді. Він зафіксує збільшення штрафів за порушення військового обов’язку і правил мобілізації.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...