"Коли тікали, вони нас тупо закрили": У селі Ягідне окупанти РФ тримали в підвалі до 400 людей

У селі Ягідне Чернігівської області російські окупаційні війська тримали в шкільному підвалі до 400 осіб. Люди сиділи без світла і могли виходити на вулицю лише на де кілька годин на день. Особливо неадекватно поводилися "вузькоокі", які могли погрожувати автоматом або гранатою. Коли тікали, людей залишили відкритими в підвалі, передають Патріоти України.

Як повідомляє місцеве видання Час Чернігівський, жителів села Ягідне, Іванівської громади Чернігівського району, російські військові ще з початку березня загнали понад 300 дорослих та дітей у шкільний підвал. Люди там сиділи, в тісноті і антисанітарії, і день, і ніч. Випускали їх тільки на декілька годин на день. Не дозволяли ходити за ліками.

Місцеві жителі розповіли, що їх закривали ще вдень. Дозволяли вийти о 7 ранку, але не завжди. Бувало, відкривали підвал о 9-10 ранку. У підвал заганяли, погрожуючи зброєю. У підвальному приміщенні було до 400 осіб – серед них жінки і зовсім маленькі діти. Найжорсткіше ставилися до людей "вузькоокі".

"Козлом підпирали двері... бувало, тупо закриють вдень, закриють всіх і сидимо. Тут було майже 400 людей... зброєю погрожували, коли заганяли до підвалу. Тут стояли саме росіяни, а у селі "вузькоокі"... було таке що о 3 годині ночі п'яні вузькоокі заходили... зайшов, пройшов до наступної кімнати (автомат можу кинути, казав, зараз гранату кину), затвором приклацував і каже: "Тут можна постріляти?"- розповіли люди.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...