Коли треба святити воду на Водохреща і чи стає вона святою сама по собі

На Водохреще воду святити не обов'язково.

Історик-народознавець Валентин Ніколін розповів про пов'язані і з цим прикмети та традиції. Патріоти України пропонують вам ознайомитися із його розповіддю.

Так, за словами Ніколіна, якщо ви вірите, що освятивши воду в церкві зробите її подвійно чудотворною, то такий ритуал нітрохи не завадить. Але на Водохреще воду святити не обов'язково. Також фахівець запевняє, якщо ви віруюча людина, то ви самі можете прочитати молитву над водою.
При цьому історик підкреслює, що до святої води потрібно ставитися з особливою повагою. Зберігати таку водичку, варто в чистому місці і молиться над нею потрібно кожен раз, коли хочете використовувати.

Вранці 19 січня всі віруючі повинні сходити на службу до церкви. Можна з собою взяти і кілька пляшок води. Зазвичай їх ставлять на стіл в кут, де висять ікони. Але ні в якому разі не можна ставити на підлогу. Важливо набирати воду тільки в чисті пляшки і банки, на яких немає маркувань.

Прийшовши з церкви, окропіте свій будинок святою водою. Якщо з яких-небудь причин ви не можете відвідати храм. Помоліться вдома над водою самостійно, від чистого серця. І будьте впевнені, така вода принесе вашому будинкові мир і захистить від зла.
У свою чергу церковнослужителі зазначають, свята вода не панацея. Потрібно вірити в Господа і молиться йому кожен день. Віра у Всевишнього повинна жити у вас в серці. Якщо ж ви раз або два на рік відстоїте службу, то на зцілення від усіх хвороб не розраховуйте.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...