Коли з географією - біда: Мендель розбурхала мережу новим конфузом, образивши союзників України (фото)

Дипломатичний скандал можна легко вчинити через елементарне невігластво посадових осіб

Прес-секретар президента України Юлія Мендель знову опинилася в центрі скандалу, переплутавши Литву з Латвією. Помилку речниця голови держави допустила в публікації в своєму Instagram-акаунті, передають Патріоти України.

Спочатку представник глави держави підписала фото наступним чином: "Сукня для латвійського відрядження". При цьому нещодавно президент їздив не в Латвію, а Литву.

Коли в коментарях вказали на помилку, Мендель змінила пост і додала, що під час перебування на нинішній посаді "не переплутала жодної географічної назви".

"Сукня для литовського відрядження. Ех, тролінг не вдався. Гаразд, зізнаюся, за перебування на посаді я не переплутала жодної географічної назви і навіть не їздила в Канаду :)" - написала в новому пості Мендель.

Цікаво, що влітку прес-служба президента назвала Торонто столицею Канади. У жовтні співробітники прес-служби Зеленського назвали Латвію Литвою. Тепер навпаки. При цьому, варто пам'ятати, пані медель чудово володіє англійською, так що важко списати казус на "труднощі перекладу".

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...