Коли збираються призвати до війська ще сотні тисяч українців: Нардеп-полковник та експерт-полковник розповіли про умови та терміни посилення мобілізації

В Україні можуть посилити призов у військо, якщо ворог мобілізує велику кількість людей. Секретар комітету Ради з нацбезпеки Роман Костенко підкреслив, що на активний набір окупантів "треба реагувати".

Росіяни можуть мобілізувати від 400 до 700 тисяч чоловіків, тому у Верховній Раді не виключають посилення мобілізації і в Україні. Про це у коментарі "ТСН" детальніше розповів нардеп та секретар парламентського комітету з питань нацбезпеки Роман Костенко.

"Якщо вони будуть набирати більше людей, то нам буде треба також реагувати на це. Якщо нам буде треба більше людей, то будемо набирати більше. Якщо ми побачимо, що росіяни мобілізують 700 тисяч, то нам потрібно зрозуміти те, як ми будемо на це реагувати. Не виключено, що треба буде збільшувати", — зазначив він.

Нардеп заявив, що нова хвиля мобілізації в Росії може відбутися вже найближчим часом.

"Різні органи, розвідка казали, що це може статись восени", — додав Костенко.

Військовий експерт Петро Черник переконаний, що мобілізація в Україні "буде проходити рівно так, як йде". Він описав протистояння на передовій як війну якості проти кількості.

Експерт підкреслив, що РФ має великий мобілізаційний ресурс — в межах півтора мільйона людей.

"Не треба боятись цих страшних цифр — їх треба розуміти, з ними треба працювати. Якщо ми капітулюємо, то нам влаштують наступний геноцид. Такий, якого ще не було у світі. Треба міркувати, скільки боєкомплекту, мотивації та майстерності нам потрібно на полі бою, щоб перемолоти ворога. Чи впораємось? Впораємось. На превеликий жаль, все видовжиться в часі. От і все", — пояснив Черник.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...