Колишній "морський котик": В Україні на фронті загинув ще один американець

В Україні на фронті 18 січня загинув колишній член військового підрозділу спеціального призначення (SEAL) Деніел Свіфт. Про це повідомляє Time із посиланням на заяву представника Військово-морських сил США, передають Патріоти України.

Американець був оператором спеціальних бойових дій 1-го класу і воював у підрозділі разом із українськими військовими. За словами чиновника, Свіфт загинув унаслідок поранення під час атаки російських окупантів на сході України.

«Ми можемо підтвердити нещодавню смерть громадянина США, який воює в Україні. Ми підтримуємо зв’язок з його родиною і надаємо всю можливу консульську допомогу. З поваги до приватного життя сім'ї в цей тяжкий час нам більше нічого додати», — підтвердили загибель американця в Держдепі, не називаючи його імені.

Деніел Свіфт родом зі штату Орегон. Він доєднався до лав ВМС США у 2005 році, а в 2006-му завершив підготовку за програмою для «морських котиків», пише CNN. З початку 2014 року до кінця 2015-го він взяв перерву в службі. Останнім місцем служби Свіфта був підрозділ спеціальних бойових дій на Західному узбережжі. В американських ВМС підтвердили, що американець перебував у статусі «активного дезертира» з 11 березня 2019 року, не уточнивши деталей. Як довго Свіфт воював в Україні, зараз невідомо.

"Немає чим за газ та світ заплатити": Народний артист розповів, яку пенсію отримують легендарні українські співаки

середа, 24 квітень 2024, 19:41

Відомий співак, композитор та народний артист України Іван Попович заявив, що має пенсію 5 тис. грн в місяць. Також він розповів про тяжку долю багатьох українських зірок після завершення кар'єри, передають Патріоти України. Попович повідомив, що пенсі...

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...