Колишній слідчий зі шлейфом злочинів: Спливли нові факти про вбивцю з шоу "Одруження наосліп", який порізав кохану на шматки

Правоохоронці нещодавно затримали адвоката та ексслідчого Петра Бігуна. За версією слідства, він жорстоко вбив та розчленував свою кохану, передають Патріоти України. Наразі Бігун перебуває у СІЗО. Йому загрожує до 15 років у в'язниці.

Підозрюваний у жорстокому вбивстві колись працював слідчим

Нещодавно в Ірпені правоохоронці затримали 37-річного Петра Бігуна. За версією слідства, він вбив та розрізав на дрібні шматки свою кохану. Після цього частину чоловік розніс по смітниках та водоймах, однак дещо залишив собі.

У помешканні Бігуна правоохоронці знайшли серце, язик, матку та нирку вбитої жінки. Органи він заховав у морозилці. Журналістка Анна Бабінець розповіла, що чоловік дуже професійно приховував свій злочин.

Здавалося б, звичайний маніяк. Але ні, не звичайний: вихований за бюджетні гроші та двічі, по суті, не покараний за вчинені злочини, – зауважила Бабінець.

Вона додала, що під час перегляду відео правоохоронців про це вбивство ніяк не могла зрозуміти, звідки в учасника ток-шоу "Одруження наосліп" з'явилися такі навички з приховування злочинів.

"У відео голова поліції Київщини Андрій Нєбитов у деталях розповідає про вбивство і про те, що Петро був адвокатом та учасником ток-шоу. Але чомусь не розповідає, що Петро Бігун – колишній правоохоронець, слідчий прокуратури", – зазначила журналістка.

Бабінець розповіла, що у 2016 році Бігун працював слідчим в особливо важливих справах Київської прокуратури. У той час він скоїв кілька злочинів:

  • У стані алкогольного сп'яніння Бігун перекинувся на своєму Мерседесі S500L. На щастя, внаслідок ДТП ніхто не постраждав. Однак винуватця аварії не покарали – кримінальне провадження закрили через термін давності.
  • Наступного року Бігуна звинуватили вже в службовій підробці. За версією правоохоронців, він складав неправдиві клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів. Слідчого визнали винним у підробці документів. Однак суд вирішив звільнити його він відбування покарання у в'язниці – Бігуну дали лише іспитовий термін.

Приховувати злочини Бігун навчився за бюджетні гроші

Бабінець розповіла, що потім Бігун став адвокатом та двічі балотувався у депутати:

  • вперше – від партії "Правий сектор" до Київської міської ради,
  • а вдруге – як самовисуванець до Верховної Ради.

"Схоже, що ніхто не перевіряв бекграунд колишнього слідчого, і ми могли б отримати чергового скандального депутата, який жив би за наші податки. Ну, а далі наш герой вбиває 39-річну жінку та професійно приховує злочин", – наголосила журналістка.

За її словами, важливо розуміти, що Бігун навчився приховувати злочини за бюджетні гроші – у час своєї роботи слідчим прокуратури в особливо важливих справах, коли підробляв документи та "вийшов сухим з води".

"Головний поліцейський Київщини Нєбитов у своєму хорор-відео про маніяка пафосно підсумовує, що "небезпека може бути зовсім поруч, небезпека може прийти звідки її не чекаєш". Та ні! Небезпека майже напевне прийде від непокараного зла: спочатку ти їздиш п'яний за кермом, потім на посаді слідчого підробляєш документи, а потім вбиваєш і розчленовуєш жінку", – додала Бабінець. За її словами, говорити про те, що Бігун є маніяком-самородком з шоу про одруження – це маніпуляція.

У поліції відреагували на допис Бабінець

Голова поліції Київщини Андрій Нєбитов прокоментував допис журналістки про затримання Бігуна. Він зазначив, що у відео про розкриття правоохоронцями вбивства на Обухівщині вказали інформацію про чинний статус підозрюваного на момент скоєння злочину без зазначення персональних даних.

Усі ж факти щодо минулого особи – предмет дослідження слідчих, тому я вашу інформацію не підтверджую і не спростовую. Звичайно, можна було б починати з дитинства кожного підозрюваного, вказувати, ким були батьки, як він виховувався, де навчався, які книги читав,
– зазначив Нєбитов.

За словами очільника поліції, на відміну від цивільних розслідувачів, він передусім виконує профілактику скоєння правопорушень, а також вимоги закону "Про Національну поліцію", "І намагаюся робити це у сучасний та доступний для цивілізованого суспільства спосіб", – підсумував Нєбитов.

Своєю чергою Бабінець зазначила: у відео розповіли про те, що Бігун був учасником ток-шоу про одруження – попри те, що це не принципова інформація для розслідування, а лише штрих до портрета підозрюваного. Однак, на її думку, важливішою є інформація саме про його минулу роботу в прокуратурі.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...