Кома і набряк мозку: У Росії екстрено госпіталізували відомого письменника

В зв'язку з госпіталізацією Дмитра Бикова скасовуються його подальші виступи, заплановані на квітень.

Дмитро Биков. Фото: EADaily.

У російському місті Уфа екстрено госпіталізували відомого письменника Дмитра Бикова. Він потрапив у нейрореанімацію однієї з міських лікарень із підозрою на інсульт. Пізніше інформацію про інсульт спростували, зазначають Патріоти України.

За деякими даними, літератор перебуває в стані коми. Його дружина Ірина Лук'янова відмовилася коментувати інцидент. Стан письменника оцінюється як вкрай важкий – Биков підключений до апарату штучної вентиляції легенів, за деякими даними у нього спостерігається набряк мозку. Про те, що трапилося, повідомила "Комсомольська правда".

"Зараз із ним працюють кращі лікарі клініки, на зв'язку з керівництвом лікарні і влада Башкирії, і міністерство охорони здоров'я. Він у комі, точного діагнозу поки немає, але доставили його з підозрою на інсульт",– повідомило джерело.

За інформацією Telegram-каналу Mash, в лікарні Дмитро Биков впав у кому – у нього набряк мозку, стан оцінюють як критичний. Також повідомляється, що 51-річний публіцист і літературознавець мав серйозні проблеми зі здоров'ям: цукровий діабет, гіпертонію і страждав хронічною перевтомою.

Лікарі нібито скликали консиліум і вирішили в Москву письменника поки не везти, ввечері зберуться ще раз. Він на штучній вентиляції легенів. Інформацію про госпіталізацію відомого російського письменника підтвердив журналіст, головний редактор "Еха Москви" Олексій Венедиктов. Також уточнюється, що Дмитра відвезли в лікарню прямо з літака.

"Я сьогодні вранці ще не справлявся про самопочуття Бикова, але судячи з того, що мені не дзвонили, все в порядку, тобто ситуація стабільна. Про це вже відомо в міністерстві охорони здоров'я РФ і в регіональному Міністерстві охорони здоров'я Башкортостану. Госпіталізація пов'язана з хронічним захворюванням", – уточнив Венедиктов.

Також незабаром спливли скандальні подробиці про госпіталізацію Бикова. Первинний діагноз Дмитра — енцефалопатія. Письменникові стало погано ще на підльоті до Уфи. Сигнал про допомогу надійшов з борту лайнера, після посадки літака письменника відразу ж передали лікарям. Бикову не надавали допомогу майже 40 хвилин.

"До лікарів він потрапив в збудженому стані, розмахуючи руками. ЕКГ зробили з великими труднощами, його тримали 5 осіб. Після цього Бикова відправили в лікарню. Чому Бикову так довго не надавали допомогу? Бортпровідники вирішили, що письменник п'яний. Перед посадкою письменникові стало зовсім погано – він встав з крісла і просто ліг у проході", – пише Mash. Зазначимо, в зв'язку з госпіталізацією Дмитра Бикова скасовуються його подальші виступи, заплановані на квітень. Так, зокрема вже скасовані лекції в Москві, Ризі (Латвія) і Талліні (Естонія).

Ви будете здивовані! Шкільні хулігани в дорослому віці мають вищу зарплату і більш задоволені життям - результати дослідження

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:52

Дорослі, які у шкільні роки були хуліганами, мають вищу зарплату та більш задоволені своїм життям, ніж ті, хто мав зразкову поведінку. Таких висновків дійшли фахівці Інституту соціальних та економічних дослідників Великої Британії, передають Патріоти У...

Очільник Міністерства культури розповів як збираються покарати Повалій, Лорак та інших зрадників України з артистичного цеху

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:58

Вже напрацьовано перелік людей, які можуть підпасти під дію закону, в разі його прийняття, щодо позбавлення високих звань і нагород за підтримку ворога - Росії. Про це сказав т.в.о. міністра культури та інформполітики Ростислав Карандєєв в ефірі телема...