Командири РФ більше не контролюють ситуацію: У підрозділах окупантів на Запоріжжі фіксують сотні випадків умисних вбивств, крадіжок і втеч

"Друга армія світу", якою вважають себе збройні сили РФ, продовжує відчувати великі проблеми з особовим складом, зокрема, з його якістю та вмотивованістю. Наприклад, у 58-й загальновійськовій армії (в/ч 47084, Владикавказ) з початку 2023 року постійно фіксують випадки масових правопорушень і втеч, передають Патріоти України.

Більшість підрозділів цієї армії РФ наразі перебувають на Запорізькому напрямку в Україні. Ці окупанти встигли відзначитися навмисними вбивствами, крадіжками та торгівлею зброєю, повідомляє Telegram-канал "Досье Шпиона", який веде співробітник однієї зі спеціальних служб.

Він зазначив, що проблеми, які відчуває 58-а армія, притаманні більшості підрозділів окупаційних військ РФ, які беруть участь у війні проти України.

"Особливість 58-ї в тому, що кількість правопорушень, скоєних військовослужбовцями армії, настільки велика, що вище керівництво вже на офіційному рівні не може закривати на це очі", – сказано в повідомленні.

Військовослужбовці РФ з цього об'єднання військ вчиняють відразу три типи правопорушень:

– Протиправні дії, що дискредитують ЗС РФ на окупованих територіях.

Окупанти з 58-ї армії РФ повсюдно зловживають спиртним, а потім п'яними сідають за кермо і вступають у конфлікти з місцевими жителями.

Також вони навмисно знищують житлові будинки, чим наражають на небезпеку мирних жителів, і називають це "тренуваннями з відпрацювання штурмових дій". Для цього військові РФ обирають будинки, де тимчасово не проживають українці, і розстрілюють будівлі з вогнепальної зброї, а також кидають у них гранати. Дії відбуваються у житловій зоні, де мешкають місцеві жителі.

– Самовільне залишення частини (СОЧ) військовослужбовцями країни-агресора.

Ситуація в цій армії є однією з найважчих у зоні бойових дій в Україні. Лише за перші 2,5 місяця 2023 року зафіксовано понад 600 фактів самовільного залишення частини окупантами. Деякі з них тікали кілька разів. При цьому лише 20 загарбників були покарані, решта фактів була прихована або продовжує приховуватися командуванням підрозділів.

Є й зворотний бік медалі: було близько 200 випадків, коли солдатів РФ звинувачували у втечі, а насправді вони були на своєму місці.

– Приховування командирами фактів порушення кримінальних справ щодо своїх підлеглих.

Окупанти вчиняють в Україні цілу низку злочинів: навмисні вбивства, заподіяння шкоди здоров'ю, крадіжки, розбої, незаконний обіг зброї та інші. Проти загарбників порушують кримінальні справи, а командири їхніх підрозділів приховують від керівництва цю інформацію.

"Вищеперелічені факти дають підстави вважати, що командування повністю не має контролю над своїми підлеглими", – пише автор каналу. За його словами, цікаво, що такий хаос відбувається у підрозділах, які на даний момент не беруть участі в активних бойових діях.

Готові відкритися уже через місяць: В аеропорту "Київ" заговорили про відновлення польотів

вівторок, 16 квітень 2024, 9:57

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) готовий приймати пасажирів через місяць з моменту відкриття авіаперевезень. Коли саме це станеться, поки що невідомо, проте керівництво "Києва" запевняє, що всі технічні пошкодження аеропорту можна швидко усунути. П...

У 49 на нове коло: Василь Вірастюк, який залишив родину заради молодухи, вчетверте став батьком

вівторок, 16 квітень 2024, 9:40

Нові стосунки стронгмена та нардепа почалися, поки дружина з дітьми були за кордоном. Стронгмен і нардеп Василь Вірастюк зустрів нове кохання і вчетверте став батьком. Як виявилося, Василь ще задовго до скандального розлучення з другою дружиною Інною, ...