Кому Чаусгейт, а кому Чаусець: Як українці сміються і обурюються битвою за Чауса

Служба безпеки України повезла суддю Чауса, який раптово знайшовся до себе, але на нього заявили свої права і працівники НАБУ. Тепер вони з'ясовують стосунки у центрі Києва через право здійснити над Чаусом процесуальні дії.

А громадяни, замість порадуватися, що в нас такі молодці правоохоронці, запасаються попкорном, регочуть і чи не роблять ставки на те, хто ж переможе в цій схватці - СБУ чи НАБУ. А також розмірковують - чого в Чауса немає одягу, зазначають Патріоти України.

І поки тривають розбірки між НАБУ та СБУ через Чауса, користувачі соцмереж малюють фотожаби і щедро діляться своїми думками.

Нагадаємо, що, за інформацією ЗМІ, екс-суддю Миколу Чауса знайшли сьогодні, 30 липня, у одному із сіл на півдні Вінницької області, неподалік кордону з Молдовою.

Все про справу Чауса

9 серпня 2016 року суддя Микола Чаус був затриманий співробітниками НАБУ за одержання хабаря у розмірі $150 тис. Ці кошти виявили у двох скляних банках, одну з яких суддя особисто закопував у дворі власного приватного домоволодіння. У вересні того ж року Верховна Рада дала згоду на арешт судді.

Однак тоді суддя вже не перебував в Україні, а 12 вересня 2016 року його було оголошено у розшук. У березні 2017 року Микола Чаус був затриманий на території Молдови. А у жовтні Молдова відмовила Чаусу в політичному притулку.

У квітні 2021 року стало відомо, що в Молдові невідомі викрали Чауса. Наступного дня в МВС Молдови повідомили, що українського суддю Миколу Чауса, який перебував у Кишиневі, викрали іноземні громадяни.


Новий шлях постачання армії агресора маже готовий: Росіяни завершують будівництво залізничного моста поблизу Маріуполя, - Андрющенко

четвер, 25 квітень 2024, 9:32

Російські окупанти майже завершили будівництво залізничного моста біля села Гранітне, що неподалік Маріуполя. Про це у своєму телеграм-каналі написав радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко. "Будівництво залізничного мосту біля Гранітно...

Науковці розшифрували практично знищені папіруси з Помпеї, з котрих дізнались місце поховання великого філософа Платона та обставини його життя

четвер, 25 квітень 2024, 9:23

Революційне сканування та дослідження папірусів Геркуланума виявило чудові нові подробиці про філософа Платона, зокрема точне місце його поховання, повідомляє "Ancient Origins" . Це значне археологічне досягнення стало результатом проєкту розшифровки ...