Кому дозволено збирати березовий сік в Україні, а кому "вліплять" штраф: Все, що треба знати

У березні в Україні розпочинається сезон збирання березового соку. На торгівельних майданчиках вже почали з'являтися оголошення про продаж. Втім, важливо пам'ятати, що потрібно отримати спеціальний дозвіл і вже потім збирати сік. Інакше - доведеться платити штраф, передають Патріоти України.

Також, слід зазначити, що збирати березовий сік можна не скрізь. Наприклад, заборонено у парках, скверах, міських зелених зонах. Так у Гусятинській громаді в Тернопільській області нагадали українцям, що незаконна заготівля березового соку в межах населеного пункту, в зелених зонах, парках та скверах є порушенням пункту 4.2 Правил утримання зелених насаджень в населених пунктах, відповідальність за яке передбачена статтею 152 КУпАП. Вона тягне за собою адміністративний штраф у розмірі від 340 до 1700 гривень.

Там же зазначили, що в Україні заборонено збирати березовий сік на об'єктах та територіях природно-заповідного фонду. За це також передбачена відповідальність (за статею 91 КУпАП) у вигляді штрафу від 153 до 408 гривень. До того ж відбувається конфіскація засобів та знарядь видобутку.

Кому дозволено збирати березовий сік

Це не означає, що в Україні повністю заборонено збирати березовий сік. Робити це мають право комунальні та державні лісогосподарські підприємства, підприємці та фізичні особи, які отримали для цього відповідний дозвіл — "лісовий квиток".

У повідомленні йдеться, що він дає право на видобутку соку у чітко відведених для цього місцях, з дотриманням всіх правил заготівлі.

При цьому, слід пам'ятати, що за недотримання вимог також передбачено покарання (стаття 70 КУпАП) у вигляді штрафу від 17 до 51 гривні.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...