Виноград - один із найпопулярніших літніх смаколиків. Він соковитий, солодкий, багатий на антиоксиданти та корисні вітаміни. Але попри користь, виноград може бути небезпечним для деяких людей, особливо при регулярному споживанні або в великих кількостях. Лікарі попереджають: є 5 категорій, яким варто бути обережними, передають Патріоти України.
Виноград містить велику кількість природних цукрів (глюкоза, фруктоза), що може різко підвищити рівень цукру в крові.
Що робити: їсти виноград лише у невеликих порціях і не на голодний шлунок.
Ці ягоди хоч і корисні, але висококалорійні. 100 г винограду = ~70 ккал.
Що робити: не використовувати виноград як перекус щодня, краще замінити його менш солодкими ягодами (чорницею, полуницею).
Виноград багатий на фруктани та сорбіт, які можуть викликати здуття, біль у животі та діарею.
Що робити: спостерігати за реакцією організму або повністю виключити.
Виноград сприяє підвищенню рівня пуринів, що може провокувати напади подагри.
Що робити: обмежити вживання або відмовитися повністю, особливо в період загострень.
Маленькі ягоди — це ризик задухи. Крім того, виноград може викликати алергічні реакції.
Що робити: давати виноград лише після 3 років і завжди в розрізаному вигляді (половинки або четвертинки).
Колишній футболіст Олександрії Георгій Єрмаков, який минулого сезону став найкращим голкіпером української Прем'єр-ліги, відзначився гідним вчинком, повідомляють Патріоти України. 23-річний воротар нині грає за ізраїльський клуб Маккабі Хайфа. На цьому...
Малюк грався вдома, знайшов суперклей та заклеїв ним очі. Медики швидкої надали йому першу допомогу та доправили до лікарні. Про це повідомили на фейсбук-сторінці "103 Закарпаття", передають Патріоти України. Випадок стався ввечері 1 серпня у селі Коро...