Виноград - один із найпопулярніших літніх смаколиків. Він соковитий, солодкий, багатий на антиоксиданти та корисні вітаміни. Але попри користь, виноград може бути небезпечним для деяких людей, особливо при регулярному споживанні або в великих кількостях. Лікарі попереджають: є 5 категорій, яким варто бути обережними, передають Патріоти України.
Виноград містить велику кількість природних цукрів (глюкоза, фруктоза), що може різко підвищити рівень цукру в крові.
Що робити: їсти виноград лише у невеликих порціях і не на голодний шлунок.
Ці ягоди хоч і корисні, але висококалорійні. 100 г винограду = ~70 ккал.
Що робити: не використовувати виноград як перекус щодня, краще замінити його менш солодкими ягодами (чорницею, полуницею).
Виноград багатий на фруктани та сорбіт, які можуть викликати здуття, біль у животі та діарею.
Що робити: спостерігати за реакцією організму або повністю виключити.
Виноград сприяє підвищенню рівня пуринів, що може провокувати напади подагри.
Що робити: обмежити вживання або відмовитися повністю, особливо в період загострень.
Маленькі ягоди — це ризик задухи. Крім того, виноград може викликати алергічні реакції.
Що робити: давати виноград лише після 3 років і завжди в розрізаному вигляді (половинки або четвертинки).
Минулий рік бив всі температурні рекорди. Зокрема, восени. Чи буде ця осінь прохолоднішою, ніж торішня, наразі важко відповісти. Про це повідомила представниця Укргідрометцентру Наталія Птуха в інтерв'ю “24 каналу”, передають Патріоти України. Осінь ли...
Український ветеран з ампутацією руки Богдан Гуз змушений був їхати на верхній полиці вагона, бо не зміг купити нижню. Водночас ніхто з попутників не запропонував обмінятися місцями. Про це він розповів 6 жовтня в соцмережі Threads, звернувшись до "Укр...