Кому це треба? Рябошапка змінив групу прокурорів у засіданні щодо "екс-беркутівців", звинувачених у розстрілі Майдану

Євгеныя Закревська подала заяву про відвід нової групи прокурорів.

Київський апеляційний суд повідомив про зміну групи прокурорів у справі колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут", обвинувачених у розстрілі на Інститутській, повідомляють Патріоти України.

Відповідну постанову до суду направив генеральний прокурор Руслан Рябошапка. Йдеться про прокурорів Олексія Донського, Ігора Земскова, Яніса Сімонова та Дениса Іванова. Адвокатка родин Героїв Небесної сотні Євгенія Закревська сказала, що те, що тут відбувається — робиться виключно для обміну.

Суд дозволив брати участь у засіданні двом групам прокурорів. Через технічну помилку прокурорів змінили тільки у справі щодо Зінченка та Аброськіна, але потім до справи додали Янішевського, Маринченка та Тамтуру. Таким чином суд дозволив залишитися старим прокурорам і долучитися новим до справи Янішевського, Маринченка та Тамтуру. Закревська подала заяву про відвід нової групи прокурорів. Беркутівці проти відводу та підтримують нових прокурорів.

На Великдень Землю накриє сильна магнітна буря: Стало відомо, скільки триватиме

неділя, 5 травень 2024, 12:28

Геомагнітний шторм, який почався в останній день квітня, ще триває. Від 4 травня на Землі вирує чотирибальна магнітна буря, яка за К-індексом вважається середньою. Вже сьогодні, 5 травня, очікується магнітна буря потужністю у п’ять балів (за К-індексом...

Який час, такі і вітання: Українські пілоти показали креативну великодню листівку

неділя, 5 травень 2024, 11:56

Українські пілоти привітали співвітчизників зі святом Воскресіння Христового. Оригінальну листівку опублікувало командування армійської авіації Збройних сил України у Facebook, передають Патріоти України. На фото зображений військовий літака, у якому ...