Кому війна, а кому..: СБУ викрила "тилових" командирів Нацгвардії, які незаконно присвоїли собі майже 14 млн "бойових" премій

Правоохоронці викрили ще одну "схему" безпідставного нарахування 14 млн гривень "бойових" премій у лавах Нацгвардії за нібито участь у боях на передовій. Про це повідомляє прес-служба СБУ, передають Патріоти України.

Повідомляється, що на оборудках з державними грошима викрили командування однієї з бригад військового формування, яка дислокується в Київській області. З першого дня повномасштабної війни і до серпня 2022 року фігуранти незаконно "преміювали" себе на загальну суму майже 14 млн бюджетних гривень.

Посадовці безпідставно нараховували собі та своїм підлеглим щомісячну доплату у розмірі 100 тисяч гривень, що передбачена за безпосередню участь у бойових діях проти росіян.

При цьому учасники злочинної схеми не перебували в районах боєзіткнень і не виконували жодних завдань на передній лінії фронту.

За даними слідства, до організації оборудки причетний заступник командира - начальник штабу військової частини. Він безпідставно підписував рапорти щодо нарахування "бойових" премій своїм підлеглим, насамперед керівному складу.

Спецслужба також встановила їхні особи. Йдеться про командира дивізіону, командира 3-го батальйону, начальника відділення обліку особового складу та заступника командира 1-го батальйону та командира роти.

Заступнику командира - начальнику штабу військової частини і п’ятьом його підлеглим повідомили про підозру за ч. 4 ст. 425 Кримінального кодексу (недбале ставлення до військової служби). Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу. Зловмисникам загрожує до 8 років тюрми.

Мріяв збудувати нову "Мрію", але не мав роботи в Україні: Помер відомий вітчизняний авіаконструктор

неділя, 28 липень 2024, 0:32

Дмитро Ківа працював на заводі "Антонов" за всіх президентів України, окрім Володимира Зеленського. 25 липня на 82-му році життя помер відомий український авіаконструктор Дмитро Ківа, який пропрацював на авіаційному заводі "Антонов" 52 роки, передають ...

Ах, Одеса... В курортній Аркадії поряд з рестораном сталась масова бійка за участю військових, цивільних та поліції. Решта відпочиваючих з інтересом споглядала (відео)

субота, 27 липень 2024, 23:49

У одеській Аркадії група чоловіків билась просто перед місцевим рестораном, свідчать кадри з соцмереж. У бійці брали участь і цивільні, і люди у формі. . Увечері 27 липня біля прибережного ресторану в Одесі сталась масова бійка, у якій взяли участь ци...