Конфіскували в дохід держави: Суд визнав телефон священика Московської церкви знаряддям злочину

Конотопський міськрайонний суд Сумської області визнав настоятеля Петро-Павлівського храму УПЦ (в єдності з МП) села Салтикове винним у розпалюванні релігійної ворожнечі та ненависті, а також образі почуттів громадян у звʼязку з їхніми релігійними переконаннями. Про це повідомляє "Релігійна правда", передають Патріоти України.

Із вересня 2023 і до початку квітня 2024-го на своїй сторінці у Facebook священник репостив матеріали, які зображували керівництво і прихожан Православної Церкви України у виключно негативному світлі.

«В этот раз, одиозный митрополит отпраздновал по старому стилю» Рождество Пресвятой Богородицы»; «И это бесовское действо, это ломки души, они называют музыкой и искусством? ПЦУ в своїм репертуаре…»; «Цель думаю, была одна в очередной раз осквернить Лавру», – ішлося у публікаціях.

Також настоятель поширив відеоролик із монологом дівчини: «Це злість, агресивна сила, відбирання/присвоєння чужого, це не збудувати своє, а прийти силою, зі зброєю, з болгаркою, сльозогінним газом… забрати храми УПЦ, на все готове. Це мародерство».

В іншому відео двоє молодиків провокативними рухами тілом демонструють своє негативне ставлення до віруючих і вигукують: «Це прихильники ПЦУ… Біснуваті, недоумки…?!! Послухайте, що вони вигукують… Цього вам не покажуть у марафоні «Єдині новини».

Ще один поширений відеоролик супроводжується текстом: «Священик, автор YouTube-каналу BORODA розповідає, як його вербували до ПЦУ та чим усе закінчилося».

Ці публікації переглянув громадянин, його почуття були ображені, він звернувся до правоохоронних органів, і його визнали потерпілим.

У підготовчому судовому засіданні настоятель вину визнав повністю, говорив про щире розкаяння і просив затвердити угоду про примирення із потерпілим.

Священника оштрафували на 8500 гривень. Мобільний телефон, з якого він робив публікації у Facebook, конфіскують у дохід держави як знаряддя злочину.

Важливий крок: Переселенцям планують надавати субсидії на оренду житла

понеділок, 8 липень 2024, 12:49

Уряд планує надавати субсидії на оренду житла для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), щоб зменшити їхнє фінансове навантаження. Наразі документ винесено на обговорення серед представників влади, депутатів та громадськості, після чого його розгляне уряд,...

Окупанти масовано атакували Київ ракетами, багато загиблих і поранених. Доповнюється

понеділок, 8 липень 2024, 11:27

Російські терористи знову масовано атакували ракетами Україну. Різні міста: Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ. Понад 40 ракет різних типів. Пошкоджені житлові будинки, інфраструктура та дитяча лікарня, передають Патріоти України. У Києв...