Конкурентна перевага над невиразними особами: Науковці виявили, що успіх у соціумі напряму залежить від розвиненості людської міміки

Виявляється багата і доречна міміка запорука не лише суто акторської професії

Успіх у житті до певної міри залежить від вашої міміки. Нове наукове дослідження, опубліковане у журналі Nature, свідчить, що люди з виразною мімікою мають більше переваг.

Вчені з Університету Ноттінгем Трент (Велика Британія) довели, що люди з більш виразним обличчям більше подобаються іншим, вважаються більш приємними та екстравертними і навіть краще ведуть переговори.

Під час двох досліджень, в яких взяли участь понад 1300 учасників, науковці виявили, що деякі люди мають помітно експресивнішу міміку, ніж інші. Причому це є стійка індивідуальна риса, яка зберігається у різних ситуаціях, при спілкуванні з різними типами соціальних партнерів.

Дослідники кажуть, що виразність обличчя пов’язана з особистістю людини, причому більш приємні, екстравертні та невротичні особи демонструють більш жваві обличчя. Але виразність обличчя також перетворюється на конкретні соціальні переваги, що перевищують вплив особистості як такої.

Вчені провели експеримент із "переговорним завданням" і зафіксували, що більш експресивні люди з більшою ймовірністю отримають більшу частину винагороди, але лише за умови, що вони також будуть приємними у спілкуванні. Дослідники припускають, що для приємних людей динамічна міміка може служити інструментом налагодження взаєморозуміння та згладжування конфліктів.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...