Контакт з інопланетяни очікується після 2028 року, - науковці NASA

Науковці, які працюють у Мережі глибокого космосу (DSN) NASA, вважають, що сигнали, надіслані в космос, могли отримати іншопланетяни, але для того, щоб їхня відповідь досягла Землі, знадобиться ще як мінімум 6 років. Про це повідомляє видання Daily Star.

Глобальна мережа радіоантен передає радіосигнали у віддалені частини нашої галактики, намагаючись викликати відповідь від розумного позаземного життя. Але космос настільки величезний, що потрібні роки для обміну повідомленнями.

Згідно з підрахунками вчених, сигнал, надісланий космічним зондом “Піонер-10”, запущеним у 1972 році та наразі розташованим на відстані 19,3 мільярдів кілометрів від Землі, у 2002 році досяг мертвої зірки, відомої як білий карлик, розташованої на відстані 27 світлових років. Якщо розумна форма позаземного життя поблизу цієї зірки існує, то зворотній сигнал досягне Землі лише 2029 року.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...