Контрактник злякався війни та від 2022 року ховався від служби: Стало відомо, як все закінчилось

В Україні до 5 років позбавлення волі засудили солдата-контрактника, який від 2022-го до 2024 року переховувався від служби. На суді чоловік просив відпустити його на фронт. Про це йдеться у вироку Заводського районного суду м. Запоріжжя, передають Патріоти України.

За даними суду, чоловік 5 березня 2022 року покинув військову частину. У травні 2024 року він добровільно прийшов до військової служби правопорядку.

На суді контрактник свою провину визнав. Він пояснив, що "в грудні 2021 року він спочатку проходив строкову військову службу, а потім підписав контракт на проходження військової служби. Після початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України був направлений у зону активних бойових дій. Злякавшись за своє життя, самовільно покинув місце дислокації військової частини. Не бажаючи в подальшому переховуватись, 29.05.2024 року добровільно з`явився до військової служби правопорядку". Чоловік зазначив, що готовий повернутись на службу.

Суд проаналізував матеріали справи та визнав чоловіка винним за ч. 4 ст. 408 ККУ і засудив до 5 років позбавлення волі.

Успіння Пресвятої Богородиці: Що обов'язково потрібно зробити 15 серпня, а що народна традиція категорично забороняє

четвер, 15 серпень 2024, 1:01

Православні християни 15 серпня за новим церковним календарем (28 серпня за старим) відзначають Успіння Пресвятої Богородиці. Це велике церковне свято належить до дванадесятих - найважливіших після Пасхи в православ'ї, передають Патріоти України. Що не...

Більшість студентів чоловічої статі втратила відстрочку від мобілізації

четвер, 15 серпень 2024, 0:13

Для відстрочки від мобілізації студент повинен навчатися на денній або дуальній формі. Його рівень освіти повинен бути вищим за отриманий попередній. Під час воєнного стану та загальної мобілізації в Україні вручити повістки можуть усім військовозобовʼ...