Контролювали вивезення чоловіків за кордон: У Києві затримали одразу п'ятьох "кримінальних авторитетів" (фото)

У Києві правоохоронці затримали п’ятьох "кримінальних авторитетів" за участь у злочинному зібранні. Ще одного громадянина затримали за незаконне переправлення осіб через кордон. Про це в середу, 22 травня, повідомили в Офісі генерального прокурора України, передають Патріоти України.

Повідомляється, що група осіб виготовляла ухилянтам підроблені документи - тимчасові посвідчення військовозобов’язаних, довідки військово-лікарських комісій про непридатність до військової служби, довідки ТЦК та СП тощо.

"Учасники цієї групи упродовж червня 2022 - вересня 2023 років підшукали не менше 42 клієнтів, від яких отримали по 5 тис доларів США. Проте згодом "замовники" зажадали повернення цих коштів через невиконання зобов’язань з виготовлення документів, у зв’язку з чим між членами злочинної групи з цього приводу виникли суперечності. Для врегулювання цієї конфліктної ситуації учасники злочинної групи звернулися до кількох "кримінальних авторитетів", один з яких був залучений як "третейський суддя", та організували злочинні зібрання (сходки)", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що правоохоронці задокументували проведення на території Києва трьох злочинних зібрань за участі "кримінальних авторитетів" і зібрали докази їхньої причетності до протиправної діяльності.

У затриманих вилучено 70 тис доларів США, 1 тис євро, зброю та набої, посвідчення різних правоохоронних органів, органів державної влади та медіа з ознаками підробки, мобільні телефони, банківські картки, набори відмичок, 4 автомобілі, тощо.

Вирішується питання про взяття підозрюваних під варту.

Справа Тищенка: Встановлено причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі

середа, 26 червень 2024, 0:37

20 червня у Дніпрі на проспекті Дмитра Яворницького група чоловіків у балаклавах та камуфляжі без розпізнавальних знаків одягла на колишнього військового наручники та завдала йому тілесних ушкоджень. Поліція розпочала два кримінальні провадження - за н...

Вєрка Сердючка - то символ виродка, - Ірина Фаріон відреагувала на слова Андрія Данилка під час концерту

вівторок, 25 червень 2024, 23:25

Фаріон наполягає, що всі українці, які досі говорять російською - поплічники агресора Володимира Путіна. Скандальна мМовознавиця та професорка Ірина Фаріон вважає, що своїми епітетами про Андрія Данилка та його реакцією на це, влучила точно в ціль. Про...