"Кон***ий інвалід": Столична поліцейська образила ветерана ЗСУ через зауваження її чоловіку, але далі щось пішло не так (відео)

Поліцейська образила ветерана ЗСУ, який зробив зауваження її чоловіку щодо паркування у невстановленому місці. Що так обурило військового і українців, які дізналися про історію, як поводилася поліцейська і як у поліції відреагували на скандальну історію – Патріоти України пропонують дізнатися в деталях.

"Кон***ий інвалід. Думають, якщо приїхали з передка, то їм все можна". Саме так пані поліцейська звернулася до військового, коли той зробив зауваження її чоловіку за паркування у невстановленому місці. Жінка не посоромилася і того, що вона була у формі. А тепер ця пані мало того, що стала відомою на всю країну, так тепер ще й має статус безробітної.

Скандал між військовим ветераном та поліцейською

Все почалося ще 14 серпня. У мережі фейсбук військовий Павло Якімчук поширив допис, у якому розповів про свою поїздку до будівельного гіпермаркету, яка обернулась скандалом на всю країну. А все через зауваження щодо неналежного паркування. Якщо коротко, невідомий припаркувався на місці, призначеному для людей з обмеженими можливостями, а коли військовий зробив відповідне зауваження, з пасажирського вийшла жіночка у поліцейській формі, яка вирішила, що їм з чоловіком – порушувати можна.

"Неприємна історія: щойно при відʼїзді з Епіцентру побачив, як водій Тойоти Камрі вирішив припаркуватися на місці для осіб з інвалідністю без вагомої причини. Підійшов, щоб запитати чи подарувати наліпку, (якщо він має на неї право), і тут з пасажирського місця виходить його дружина в формі поліцейської з шевроном Головного управління поліції і починає на мене верещати: "А в Епіцентр шо, тільки інваліди приїжджають?" Після хвилини розмови це ч*о було послане при своєму чоловікові на**й, бо як виявилось, воно не пробивне. І це капітан Поліції, жінка. Фу. Добре, що я знайомий з багатьма хорошими поліцейськими! Погано, що є й такі як це створіння, яке будучи при виконанні, приїжджає на парковку на власному авто з сім’єю (в авто ще були діти-підлітки) і дозволяє собі випади в адрес ветерана (по моїй машині це видно), і думає що це ОК. Не на того нарвалась, хабалка..".

Після того як пост потрапив у мережу, знайшлися й свідки цього скандалу. Одна з жінок пригадала, як пані поліцейська закінчила розмову із військовим.

У поліції відреагували

Того ж дня на пост військового звернула увагу поліція Київської області, вони написали коментар до допису Павла та пообіцяли розібратися. "Шановні громадяни! За даним фактом у Головному управлінні Національної поліції в Київській області призначено службову перевірку щодо правомірності дій поліцейської зазначеної у публікації. Після встановлення всіх обставин події поліцейськими буде прийнято рішення відповідно до чинного законодавства"

Заява військового

Сам військовий згодом записав відеозвернення, у якому пояснив, що він ветеран Сил спеціальних операцій ЗСУ і має другу групу інвалідності, а тому як ніхто знає, як важко іноді даються зайві пройдені метри. Крім цього, Павло наголосив, що поліцію поважає, і саме поліцейські колись врятували йому життя, а от такі панянки не мають паплюжити честь своїх колег.

А вже наступного дня, 15 серпня, стало відомо, що ж це за пані поліцейська, ну а її обличчя тепер знатиме вся країна. "В продовження вчорашнього допису! Ну що ж, робимо пані поліцейську відомою: Орещєнко Олена Петрівна, 16.05.1985р.н. Працівниця Національної поліції. Це саме та пані, яка вчора назвала мене "кон****м інвалідом" тільки за те, що я запитав її чоловіка чи потрібна йому наліпка "особа з інвалідністю", бо він припаркувався на місці для таких осіб! Це саме та пані, котра знаючи, що я поранений і маю групу інвалідності (бо я їй сказав про це, після того, як вона запитала "а ти шо, інвалід?", а я поправив її і сказав що не "інвалід", а "особа з інвалідністю"), сказала "Ох**ли. Думають, якщо приїхали з передка, то їм все можна". "Все" – це на її убогу думку, зробити поліцейській зауваження за те, що вона паркується як бидло. Точніше навіть не їй, а її чоловіку, котрий був за кермом, але так як пані при погонах і в формі, то чомусь возомнила собі що може це "рєшить", і паркуватись де і як заманеться… До слова: вони більше години провели в Епіцентрі, але навіть після перепалки нешановний чоловік нешановної поліцейської так і не перепаркувався!"

Реакція українців

Військовий залишив і посилання на сторінку на інстаграм цієї пані, але як ви розумієте, її аккаунт вже недоступний) У мережі ця історія набула особливого розголосу, українці стали вимагати, аби поліцейську було звільнено з органів.

  • "Не достойна вона ні погонів, ні честі працювати в правоохоронних органах! Бидло! Дякую Вам пане Павле за Вашу тактовність, терпіння і людяність. Беззаперечно ця історія має набрати розголосу!"
  • "Вимагаємо звільнення! Ганьба!"
  • "Понабирали різне хамське бидло в поліцію - тепер маємо. Сподіваюсь її виженуть з поліції через розголос хоча б"

Поліцейська вийшла на зв'язок

Сам Павло 15 серпня розповів, що поліцейська його згодом розшукала та намагалася "помиритися", але згодом почала кидатися звинуваченнями на адресу військового знову, а потім і взагалі зачистила листування. Військовий пояснив журналістам, що навіть не думав, що закрутиться такий скандал, адже іноді бувають випадки, що людина дійсно має групу інвалідності, але не має відповідної наліпки.

На ситуацію відреагував і уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець. Він назвав ганебною поведінку поліцейської. А от у законодавстві України є стаття кримінального кодексу образа честі та гідності військовослужбовця, погрози військовослужбовцю. Санкція статті передбачає обмеження волі строком від 3 до 5 років. А щоб у суді все це можна було довести, адвокат радить фіксувати всі обставини.

Як покарали поліцейську

Варто зазначити, що у поліції оперативно відреагували на скандал, поліцейська Олена Орещєнко тепер має статус безробітної, також водію прилетить штраф за порушення правил паркування.

Однак психологи кажуть, що конфлікти будуть і надалі, враховуючи, що від війни страждають як військові, які боронять країну на фронті, так і цивільні у тилу. А тому радять стримувати свої емоції. Всі ми маємо пам’ятати, що у житті трапляються різні історії, але, попри все, ми маємо поважати один одного, та боротися разом проти ворога, а він у нас один – Росія.

Джерело: ТСН.ua

Хотіли, як краще, але...: Мерія Одеси переплутала двох зіркових українських спортсменок (фотофакт)

середа, 28 серпень 2024, 21:00

Невеличким скандалом завершилось намагання керівництва Одеси привітати Ірину Геращенко з бронзовою нагородою Олімпіади-2024, передають Патріоти України. Як повідомляє "Думская", мерія міста замовила білборди присвячені легкоатлетці, яка посіла третю сх...

"Кон***ий інвалід": Столична поліцейська образила ветерана ЗСУ через зауваження її чоловіку, але далі щось пішло не так (відео)

середа, 28 серпень 2024, 20:54

Поліцейська образила ветерана ЗСУ, який зробив зауваження її чоловіку щодо паркування у невстановленому місці. Що так обурило військового і українців, які дізналися про історію, як поводилася поліцейська і як у поліції відреагували на скандальну історі...