Корабель Boeing Starliner дає збій: Астронавти NASA застрягли на орбіті. Що відбувається на МКС

Boeing Starliner

Повернення космічного корабля на Землю Boeing Starliner у рамках першої пілотованої місії знову перенесли через технічні проблеми.

Космічний корабель Starliner компанії Boeing залишиться зістикованим із Міжнародною космічною станцією (МКС) щонайменше до 2 липня. Раніше повідомлялося, що астронавти NASA мають повернутися додому 26 червня. Цей час дасть можливість провести новий аналіз технічних проблем, що виникли у корабля, який уперше доставив астронавтів на орбіту, пише Space.

NASA і Boeing знову перенесли повернення корабля Starliner з астронавтами Баррі Вілмором і Сунітою Вільямс на борту, щоб ретельніше вивчити причини витоків гелію і проблеми з двигунами корабля. Астронавти мали провести на МКС приблизно тиждень після прибуття на орбітальну станцію 6 червня. Під час польоту було помічено витоки гелію, а також вийшли з ладу 5 двигунів Starliner, чотири з яких все ж вдалося повернути до роботи.

NASA і Boeing знову перенесли повернення корабля Starliner з астронавтами Баррі Вілмором і Сунітою Вільямс на борту, щоб ретельніше вивчити причини витоків гелію і проблеми з двигунами корабля

Через ці проблеми і для того, щоб вивчити їхні причини, а також зрозуміти, наскільки безпечним може бути повернення на Землю корабля Starliner, у NASA і Boeing ухвалили рішення перенести доставку астронавтів додому на 18 червня. Потім дату повернення на Землю перенесли на 26 червня. Цей час було витрачено на вивчення проблем із руховими системами.

Астронавти мали провести на МКС приблизно тиждень після прибуття на орбітальну станцію 6 червня. Під час польоту були помічені витоки гелію, а також вийшли з ладу 5 двигунів Starliner

У NASA повідомили, що двоє астронавтів не повернуться на Землю щонайменше до 2 липня. З іншого боку, вони можуть залишатися на орбіті максимум до середини серпня через графік роботи станції. У NASA заявили, що чергове подовження перебування Вілмора і Вільямс на орбіті не є приводом для занепокоєння і є впевненість у тому, що Starliner зможе успішно закінчити свою першу пілотовану місію.

Незважаючи на всі проблеми, у NASA вважають, що Starliner отримає необхідний дозвіл на шестимісячні місії на МКС, щоб доставляти туди астронавтів. Поки що це робить лише корабель Crew Dragon компанії Ілона Маска SpaceX.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...