Корабель Crew Dragon відстикувався від МКС і повертається з екіпажем на Землю (відео)

Космічний корабель, що належить компанії SpaceX, Crew Dragon в автоматичному режимі відстикувався від МКС, щоб повернутися на Землю. На борту перебувають два астронавти NASA Боб Бенкен і Даг Херлі.

Капсула космічного корабля SpaceX Crew Dragon о 2.30 по Києву 2 серпня успішно відстикувався від Міжнародної космічної станції. Астронавти Дуглас Херлі і Роберт Бенкен повертаються на Землю, завершуючи місію розпочату 30 травня з космодрому на мисі Канаверал, зазначають Патріоти України.
У NASA стверджують, що весь шлях Crew Dragon до Землі займе 19 годин, і капсула повинна приводнитись в Атлантичний океан біля Флориди приблизно о 21:40 за Києвом сьогодні, 2 серпня. При цьому точне місце посадки заздалегідь передбачити не беруться - до східного узбережжя Флориди наближається ураган "Ісаіас" і сильний вітер буде на території, де повинен приземлитися Crew Dragon.
До речі, до запуску Crew Dragon американці 9 років користувалися російськими "Спілками" і космодромом Байконур в Казахстані. Ця співпраця обходилося NASA в 85 мільйонів доларів за одне місце. Програма Commercial Crew, в якій беруть участь SpaceX і Boeing, спрямована на те, щоб істотно знизити ці витрати - до 50 мільйонів доларів за місце.
В NASA вже визначили екіпаж другого комерційного рейсу Crew Dragon - він буде складатися з американських астронавтів Шейна Кимбро (командир корабля) і Меган Макартур, японця Акіхіко Хосіде і француза Тома Песке. Астронавти відправляться в політ навесні 2021 року, й перебуватимуть у космосі протягом приблизно шести місяців в якості членів екіпажу МКС. Крім них, на МКС будуть перебувати троє членів екіпажу, раніше доставлені російським кораблем "Союз".
Crew Dragon не відразу дістався МКС: корабель успішно стартував на орбіту в рамках випробувального польоту тільки з другої спроби. За 15 хвилин до старту перший запуск був відкладений у зв'язку несприятливими погодними умовами.

"Що не день, то пригоди": На концерті Анастасії Приходько знову сталася біда

четвер, 18 квітень 2024, 17:58

Співачка Анастасія Приходько повідомила, що під час її концерту знову стався неприємний інцидент. Це вже не перша сумна новина, якою артистка ділилася під час гастролей "Холодно", передають Патріоти України. Лише кілька днів тому виконавиця розповідала...

Дуже бояться: Британська розвідка пояснила, як зміна командування вплинула на діяльність флоту РФ

четвер, 18 квітень 2024, 17:50

Після заміни командувача у березні 2024 року Чорноморський флот РФ проявляє найменшу активність від початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє міністерство оборони великої Британії із посиланням на дані розвідки, передають Патріоти України....