Корабель New Shepard знов здійснив успішний суборбітальний туристичний політ

Багаторазовий американський корабель New Shepard компанії Blue Origin з шістьма туристами на борту здійснив успішний суборбітальний політ, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Blue Origin.

До складу екіпажу входили два запрошених компанією пасажира-старша дочка Алана Шепарда – Лаура Шепард Чарчлі і ведучий телешоу Good Morning America на каналі ABC Майкл Страхан, а також чотири платних туриста – філантроп Ділан Тейлор, інвестор Еван Дік, підприємець Лейн Бесс і його син Кемерон Бесс.

Подорож космічних туристів тривала близько 11 хвилин. Після вертикального розгону тривалістю 110 секунд від носія відокремився апарат, який продовжив за інерцією набирати висоту до приблизно 105 км, тобто трохи вище лінії Кармана.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...