Коргі та вівчарка в черевичках: Песиків, які шукали людей під завалами будинку у Дніпрі, маршрутник не хотів пускати в автобус разом із хазяйкою (фото)

Завершилася пошуково-рятувальна операція на місці влучання російської ракети в Дніпрі. Шукати людей допомагали собаки та кінологи з Павлоградського кінологічного загону “Антарєс”, двох волонтерок якого декілька тижнів тому не пустили до салону павлоградської маршрутки разом з собаками, коли ті їхали з тренування. Деталі про чотирилапих рятувальників розповіла Світлана Юкіш у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України.

Коргі Елтон та вівчарка Пуля – одні із тих, хто допомагав розшукувати людей під завалами багатоповерхівки. Кінологи тільки повернулися з виїзду на сході, де також допомагали військовим в пошуках. Власниця собак – волонтерка Марія Романова.

Зазначається, що саме дівчину та її колег кілька тижнів тому не пустили до маршрутки із своїми собаками, які поверталися з тренування. Тоді водій маршрутки почав лаятись на волонтерок й всіляко ображати їх.

Марії було 14 років, коли в неї з’явився коргі Елтон. З перших днів вона почала займатися у Павлоградському пошуково – рятувальному кінологічному загоні «Антарєс». Коли Елтону виповнилося 14 місяців, почалися тренування з пошуку людей в завалах та лісі.

Зараз Елтонові 3,5 роки. Він має атестацію з пошуково – рятувальної праці і наразі бере участь у пошукових операціях по всій Україні. Крім коргі, у дівчини є ще малінуа Пуля. Собаці два роки.

14 січня 2023 року Маша, Елтон і Пуля брали участь у пошуку живих людей та тіл загиблих у Дніпрі на завалах зруйнованого ракетою будинку. Загін працює на волонтерських засадах.

"Немає чим за газ та світ заплатити": Народний артист розповів, яку пенсію отримують легендарні українські співаки

середа, 24 квітень 2024, 19:41

Відомий співак, композитор та народний артист України Іван Попович заявив, що має пенсію 5 тис. грн в місяць. Також він розповів про тяжку долю багатьох українських зірок після завершення кар'єри, передають Патріоти України. Попович повідомив, що пенсі...

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...