Коронавірус атакує Європу: Що потрібно знати українцям, щоб не захворіти

Китайський коронавірус, який виник в провінції Ухань, не на жарт налякав увесь світ. Тільки у Піднебесній від нього померли 2592 людини, але не все так страшно, як спочатку здається. За останньою інформацією станом на 23 лютого, від COVID-19 у світі вилікувались 23290 осіб, передають Патріоти України.

Зараз спалах коронавіруса зафіксований на півночі Італії - у Ломбардії. Там за останніми даними померло семеро людей. Жертви в основному літні люди близько 80 років.

Найголовніше - це підтримувати рівень інформованості.

Для людини важливо не тільки знати, що вірус може з'явитися в будь-якому місці і в будь-який час, і вжити відповідні дії на основі правильної інформації. Важливо знати симптоми захворювання, шляху зараження, а також те, що в разі хвороби - потрібно терміново звернутися до медиків.

Ми відповімо на головні питання українця, який турбується питанням, як не захворіти коронавірусом з Китаю.

Може в карантині бути коронавірус?

Перше, що потрібно знати - це коронавіруси - це віруси, які можуть передаватися між людьми і тваринами. В основному вірус передається повітряно-крапельним шляхом, він може поширюватися при кашлі, чханні, через краплі слини або виділення з носа.

Більшість випадків зараження походять від людей, у яких були явні симптоми вірусу, однак медики заявляють, що передача вірусу можлива від носіїв з легкими симптомами.

Чи ефективна медична маска проти коронавіруса?

Маска важлива для носія вірусу. Якщо людина захворіла - вона постарається убезпечити оточуючих. Звичайні марлеві маски не ефективні для захисту від зараження, адже вірус в основному міститься на руках.

Що чітко потрібно знати про вірус?

Інкубаційний період в середньому триває 5-6 днів, але потенційно заражених людей спостерігають 14 днів. На поверхнях COVID-19 може жити кілька годин. Якщо він поза організму з ним можна впоратися за допомогою дезінфікуючих засобів. Пацієнти скаржаться на відчуття втоми, утруднене дихання, високу температуру, кашель і біль у горлі.

Головні правила, щоб не заразитися:

  • Частіше мийте руки і обличчя.
  • Намагайтеся, щоб на вас не чхали і не кашляли.
  • Не зберігайте використані серветки і хустки після шморкань.
  • Розкажіть дітям про правила гігієни, наприклад, про те, що не можна ділитися з іншими своєю зубною щіткою.
  • На час відмовтеся від рукостискань і вітальних поцілунків.

Не забувайте про те, що в країну, де з'явився осередок зараження, виїжджати тимчасово не рекомендується.

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині. Відео з бодікамери вбитого патрульного виклали в мережу (18+)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. . За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфе...