Коронавірус атакує: Польща спішно запроваджує посилений санітарний контроль на кордоні з Україною

Польська влада до завтра введе посилений санітарний контроль на кордоні з Україною, Білоруссю і Росією, повідомляють Патріоти України з посиланням на Радіо Польщі.

Міністр внутрішніх справ та адміністрації Польщі Маріуш Камінський поінформував, що у найближчі кількадесят годин увесь кордон Польщі буде охоплено комплексною системою санітарного захисту. За його словами, надзвичайні заходи пов’язані з поширенням коронавірусу, що прибуває до Польщі з мандрівниками з-за кордону.

Систему будуть вводити поступово:

"О 15-ій годині будуть запущені п’ять ключових пунктів – чотири на кордоні з Німеччиною, один – на кордоні з Чехією. Це пов’язано з поширенням епідемії в Німеччині. Ми вважаємо, що надзвичайно важливо у першу чергу захистити кордон. У випадку Чехії – це пункт переходу у Ґожичках, яким їздять пасажирські транспортні засоби".

За словами Камінського, до вівторка контроль буде введений на всій кордоні Польщі.

"Від завтра (вівторка) усі медичні та санітарні процедури будуть повністю введені на нашому зовнішньому кордоні, тобто на кордонах з Україною, Білоруссю та Росією. Протягом кількадесяти годин усі польські кордони будуть захищені".

Комплексний контроль проводитимуть польські прикордонники, пожежники, митники та інспекція дорожнього транспорту. Пункти переходу працюватимуть цілодобово. На місці будуть карети швидкої та медики. Хвору людину безпосередньо з кордону госпіталізують.

Зможуть забирати авто і житло? Рада хоче підняти штрафи за неявку до ТЦК до 204 тис. грн

вівторок, 30 квітень 2024, 17:28

Після ухвалення закону про мобілізацію в суспільстві почали жваво обговорювати інший законопроєкт (№ 10379), який стосується покарання для ухилянтів. Він передбачає суттєве, від 153 тисяч до 204 тисяч гривень, збільшення штрафів за порушення законодавс...

Повернення військовозобов'язаних до України: Стало відомо, чи можуть вдатися до примусу

вівторок, 30 квітень 2024, 16:50

Україна не буде примусово повертати чоловіків призовного віку з-за кордону. А облік у ТЦК не означає "автоматичну мобілізацію на фронт". Про це заявила віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина в інтерв...