Коронавірус атакує: У Києві ввели примусовий карантин, а в області - посилили

Комісія з надзвичайних ситуацій Києва ухвалила рішення про введення примусового карантину в місцях, де виявлено спалах коронавірусу COVID-19. Пізніше обмежувальні заходи посилили й у Київській області. Про ситуацію у столиці України розповів заявив мер Києва Віталій Кличко на брифінгу 10 квітня, який транслювала пресслужба КМДА на своєму YouTube-каналі, передають Патріоти України.

Він додав, що вже цими вихідними, 11 та 12 квітня, для контролю за дотриманням обмежень на вулицях міста правоохоронці нестимуть посилену службу. "Щоб запобігти поширенню вірусу, комісія з надзвичайних ситуацій столиці ухвалила рішення про запровадження примусового карантину в місцях, де виявлені вогнища захворювання, – на підприємствах, в установах", – підкреслив Кличко.

"На треба вберегти людей та убезпечити від загрози підчепити цю заразу!" – додав він. На позачерговому засіданні Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 10 квітня також вирішили посилити карантин у Київській області.

Що саме було вирішено:

  • Рекомендувати органам місцевого самоврядування Київської області обмежити пересування та перебування людей у громадських місцях у період вихідних і святкових днів (з 13:00 суботи, 11 квітня, до 6:00 понеділка,13 квітня, а також з 13:00 суботи, 18 квітня, до 6:00 вівторка, 21 квітня).
  • Посилити контроль дотримання встановлених обмежень на території населених пунктів, зокрема у парках, лісопаркових зонах та в місцях масового перебування людей.
  • Посилити контроль виконання обмежувальних заходів у культових спорудах.
  • Обмежити доступ громадян до місць поховань, дозволяти іздотриманням правил карантину: не більше двох людей та у захисних масках.
  • Поінформувати населення про адміністративну та кримінальну відповідальності за порушення протиепідемічних правил та санітарного законодавства.
  • Рекомендувати громадянам, за перших ознак респіраторної інфекції, залишатися вдома і негайно звертатися за меддопомогою за місцем обслуговування.
  • При виявленні в організованих трудових колективах хворих на коронавірус: на 14 календарних днів запроваджувати протиепідемічні обмежувальні заходи до таких суб’єктів господарювання; складати план ліквідації вогнища інфекційного захворювання щодо кожного такого суб’єкта господарювання та контролювати виконання.

На відео вбивства поліцейського у Вінницькій області є наші військовослужбовці - Сухопутні війська ЗСУ

субота, 20 квітень 2024, 17:02

На відео з Вінницької області, на якому зафіксована перевірка поліцейськими автомобіля і стрілянина, внаслідок якої один поліцейський загинув і одиндістав поранення, є військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України. Про це ві...

Пролунали постріли: У Чернівецькій області цивільні накинулися на працівника ТЦК

субота, 20 квітень 2024, 16:41

У Чернівецькій області місцеві скоїли масовий напад на працівників ТЦК та СП. Один з працівників ТЦК відкрив вогонь, передають Патріоти України. Як повідомляє прес-служба обласного ТЦК, інцидент стався сьогодні, поблизу села Чорногузи, під час здійснен...