Коронавірус б'є по нервовій системі: Вчені попередили про страшну небезпеку

Учені з'ясували, що коронавірус (COVID-19) являє загрозу нервовій системі. Багато інфікованих мають головні болі і труднощі з концентрацією уваги. До такого висновку прийшли фахівці з Північно-Західного університету США, результати дослідження опубліковані в журналі Annals of Neurology, передають Патріоти України.

Автор статті, доктор Ігор Коральник разом з колегами провів ретроспективний аналіз всіх пацієнтів з коронавірусом, які були госпіталізовані в Northwestern Medicinе, з метою визначити частоту і тип неврологічних ускладнень, а також реакцію на лікування.

З'ясувалося, що близько половини інфікованих мали неврологічні прояви COVID-19, які включають головні болі і запаморочення, а також труднощі з концентрацією уваги, зниження пильності, розлади смаку, судоми, інсульти і м'язові болі.

Неврологічну дисфункцію, на думку Коральника, може викликати ряд причин. Оскільки захворювання може вражати кілька органів, включаючи легені, нирки та серце, мозок може страждати від нестачі оксигенації і від порушень згортання крові, що може привести до ішемічним або геморагічним інсульту.

Більш того, вірус здатний викликати пряму інфекцію мозку і оболонки головного мозку, а реакція імунної системи може викликати ураження мозку і нервів.

"Про це важливо знати широкому загалу і лікарям, тому що інфекція SARS-CoV-2 може спочатку мати неврологічні симптоми, перш ніж виникнуть лихоманка, кашель або проблеми з диханням", – сказав Коральнік.

Спостереження за пацієнтами продовжиться, щоб визначити, чи є проблеми з нервовою системою постійними або це явище тимчасове.

Ви будете здивовані! Шкільні хулігани в дорослому віці мають вищу зарплату і більш задоволені життям - результати дослідження

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:52

Дорослі, які у шкільні роки були хуліганами, мають вищу зарплату та більш задоволені своїм життям, ніж ті, хто мав зразкову поведінку. Таких висновків дійшли фахівці Інституту соціальних та економічних дослідників Великої Британії, передають Патріоти У...

Очільник Міністерства культури розповів як збираються покарати Повалій, Лорак та інших зрадників України з артистичного цеху

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:58

Вже напрацьовано перелік людей, які можуть підпасти під дію закону, в разі його прийняття, щодо позбавлення високих звань і нагород за підтримку ворога - Росії. Про це сказав т.в.о. міністра культури та інформполітики Ростислав Карандєєв в ефірі телема...